Jennifer Falk har skrivit på för KGFC

Jennifer Falk har under sin relativt korta karriär hunnit med allsvenskt spel i såväl Jitex (bilden) som Mallbacken. Jennifer Falk har under sin relativt korta karriär hunnit med allsvenskt spel i såväl Jitex (bilden) som Mallbacken.

Hon var en supertalang i tennis – men tvingades ge upp den karriären på grund av skador.
I dag är Jennifer Falk, 22, istället en av landets mest spännande unga målvakter i fotboll – med tre allsvenska säsonger i bagaget och debuten i U23-landslaget avklarad, är hon ett riktigt framtidsnamn.
Nu är Falk klar för Kopparbergs/Göteborg FC.


Kopparbergs/Götebort FC fortsätter att bygga laget inför den allsvenska säsongen 2016. De senaste veckorna har såväl a-landslagsbacken Elin Landström (Umeå) och F19-mästaren från i somras, Maja Göthberg (Hovås Billdal), skrivit på för laget.
Nu är ännu en pusselbit på plats.
– Det här ska bli jätteroligt, säger målvakten Jennifer Falk, som om allt klaffar med pappersexercisen gör sin första träning på Valhalla IP redan på måndag.

Jennifer Falk har skrivit på för KGFC, ett kontrakt som är skrivet på 1+1 år. Jennifer Falk har skrivit på för KGFC, ett kontrakt som är skrivet på 1+1 år.

Falk har den gångna säsongen spelat i Mallbacken Sunne, som med ett nödrop lyckades hänga kvar i allsvenskan.
Mycket tack vare Jennifer Falk, menar våra värmländska spioner.
– Hon har varit en nyckelspelare för dem, vet KGFC:s tränare Stefan Rehn.
– Jag hade henne själv i truppen när jag var tränare i Jitex. Redan då såg jag talangen och sedan dess har hon fått två hela säsonger ytterligare i kroppen och utvecklats på ett fantastiskt sätt.
Från början var det dock inte alls meningen att Jennifer Falk skulle bli fotbollsspelare. Nej, det var tennisen som var nummer ett för henne. Som bäst rankades hon som fyra i Sverige i sin ålderklass och på meritlistan finns också ett SM-guld i dubbel.
För att göra en lång historia väsentligt kortare, blev det till slut ändå så att Falk tvingades lägga tennisbollarna på hyllan på grund av återkommande besvär med axlarna.
– Men jag började inte med fotbollen på allvar hemma i Torslanda IK förrän jag var 15, säger hon.
Sedan dess har det gått i rekordfart. Allsvensk debut 2013, nu två raka säsonger där hon, med två undantag, spelat  samtliga matcher och dessutom debut i U23-landslaget.
– Det har gått bra, jag har fått spela mycket och eftersom jag spelat i lag som kämpat i botten av tabellen har jag haft mycket att göra. Året i Mallbacken har lärt mig ofantligt mycket och känslan när vi lyckades hänga kvar var helt underbar.
Vilka är dina främsta egenskaper som målvakt?
– Jag är orädd och bra med fötterna.
Vad kan du bli bättre på?
– Allt! Jag måste få en högre högstanivå och dessutom snäppa upp lägstanivån ett par hack.
Stefan Rehn om Jennifers målvaktsspel:
– Hon är en exceptionell bolltalang, uppträder rutinerat trots att hon är relativt färsk och dessutom är hon oerhört modig, tvekar inte att ge sig in i tuffa situationer.
KGFC:s sportchef Lasse Svensson är mycket nöjd med värvningen av Jennifer Falk, han menar att konkurrenssituationen på den positionen kommer att utveckla samtliga målvakter.
– Så är det, säger Svensson. Vi hoppas kunna behålla såväl Loes Geurts och Fanny Lund. Och då ser det riktigt, riktigt bra ut inför framtiden.
Jennifer Falk är inte heller den som räds den förväntade konkurrensen.
– Utespelare är vana vid konkurrens, säger hon. Varför ska det vara annolunda för oss målvakter? Jag vet att KGFC har bra målvakter, men ambitionen är så klart ändå att det är jag som ska stå där mellan stolparna när det drar i gång till våren.
Stefan Rehn är hittills mycket nöjd med läget i truppen. Men ännu återstår en del byggstenar innan lagbygget för 2016 är klart.
– Vi pratar fortfarande med några av våra befintliga spelare, säger han. Dessutom kan det nog dyka upp ytterligare någon tjej utifrån. Sammantaget känns det i alla fall väldigt spännande inför nästa år.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter