Tack för i år! Nu blickar KGFC framåt!

Nu lägger vi Damallsvenskan 2015 till handlingarna! Grattis Rosengård! Men i Göteborg är blicken redan fäst vid horisonten, fäst vid den allsvenska säsongen 2016! Foto. PER MONTINI Nu lägger vi Damallsvenskan 2015 till handlingarna! Grattis Rosengård! Men i Göteborg är blicken redan fäst vid horisonten, fäst vid den allsvenska säsongen 2016! Foto. PER MONTINI

Grattis FC Rosengård! Grattis till ännu ett SM-guld!
KGFC avslutade säsongen 2015 på söndagen med en bra insats på bortaplan mot ett heltaggat Eskilstuna som hade allt att spela för, till slut blev det ändå förlust efter två mål för hemmalaget.
– Nu blickar vi framåt, säger KGFC:s sportchef Lasse Svensson.


Ett lag som inte har så mycket att spela för mot ett lag som har sin häftigast match någonsin framför sig, på hemmaplan och inför rekordpublik dessutom.
Inte så konstigt kanske att det var Eskilstuna som tog hem segern i den allsvenska avslutningen mot Kopparbergs/Göteborg FC.
– Tjejerna gjorde det ändå bra, tycker Lasse Svensson. Med lite mer effektivitet i avsluningarna hade vi till och med kunnat vinna den här matchen inför mer än 6 000 åskådare. En fantastisk publiksiffra för övrigt!
Men nu är det som det är.
Nu blickar vi framåt.
– Så är det, säger Svensson. Vi är inte nöjda med vårt resultat i år, vi kommer sexa men hade siktat betydligt högra. Nu får vi ta med det som ändå varit positivt, bygga för framtiden och se till att komma igen 2016.

Varför har 2015 blivit lite av en mellansäsong?
– Vi har inte fått ihop laget som vi har velat, inte presterat bra nog. Sedan har vi haft extremt oflyt med skador, jag tror inte inte vi spelat med samma lag någon gång under hela året och därmed inte fått möjlighet att bygga laget riktigt.
Vad händer nu?
– Självklart kommer det att försvinna några spelare och några nya kommer att komma in. Det blir en ombyggnad, men exakt hur det kommer att se ut i slutändan är vi inte klara med ännu.
Vad kan du säga om nästa års trupp?
– Vi vet ju att Manon Melis försvinner och att Elin Landström från Umeå kommer in. Det blir säkert fler förändringar, men det är inget vi går ut med förrän det är klart. Vi är inne i en period nu när vi pratar med spelarna i vår egen trupp, men också med en del utomstående.
När kan du berätta mer?
– En del saker blir nog klara ganska snart, annat dröjer säkert lite längre tid. Men vi berättar när vi har något att berätta. Och jag lovar att vi är många som jobbar hårt för att få ett bra lag 2016.
Lasse Svensson och övriga ledarstaben i KGFC är alltså helt inne på att resa sig och komma igen. Årets sjätteplats är en tangering av sämsta tabellplaceringen klubben haft. För en klubb som KGFC är förväntningar och kraven högre än så  men naturligtvis också den egna ambitionen.
– Men vi har fler lag bakom oss än framför oss, säger Svensson. Andra klubbar hade varit nöjda med att komma sexa, vi är inte det. Men man ska komma i håg att vi gjort mycket bra i år också, problemet är att vi inte fått någon kontinuitet och att vi haft några dippar som varit för djupa. Men förr eller senare får man en mellansäsong, det händer alla lag, i år hände det oss.
– Men vi ger aldrig upp! KGFC kommer alltid igen!


Eskilstuna – KGFC 2-0 (0-0)
1-0 (64) Sara Thunebro
2-0 (74) Gaelle Enganamouit

Så här spelade KGFC mot Eskilstuna:

Kristin Hammarström
---
Marlene Sjöberg
Kathlene Fernström
Arna Sif Asgrimsdottir
Catrine Johansson
---
Elin Rubensson
Danielle Van de Donk
Andrine Hegerberg (UT 85, Anna Ahlstrand)
Lieke Martens
---
Manon Melis (UT 90, Rebecka Blomqvist)
Adelina Engman (UT 69, Sara Lindén)

Ej inbytta:
Julia Wahlberg
Sofia Skog

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter