KGFC kan avgöra guldstriden i sista omgången

Danielle Van de Donk och Rebecka Blomqvist hoppas avsluta säsongen snyggt mot guldjagande Eskilstuna på söndagen. Seger där, och vi kan säga att KGFC avgjorde guldstriden... Foto.PER MONTINI Danielle Van de Donk och Rebecka Blomqvist hoppas avsluta säsongen snyggt mot guldjagande Eskilstuna på söndagen. Seger där, och vi kan säga att KGFC avgjorde guldstriden... Foto.PER MONTINI

En match kvar.
I morgon eftermiddag läggs Damallsvenskan 2015 till handlingarna.
– Hatten av för Eskilstunas prestation i år, säger KGFC-tränaren Stefan Rehn. Men det innebär så klart inte att vi inte ska göra allt för att vinna i årets sista match.


Vi har skrivit det några gånger i höst. Säsongen 2015 har blivit lite av en mellansäsong för KGFC. Ingen guldstrid, ingen Europaplats.
Men Göteborgs damallsvenska stiolthet kommer att sluta femma eller sexa i år, sex eller sju lag kommer att hamna efter i tabellen, truppen har talang och utvecklingsmöjligheterna är stora.
– Det ser spännande ut inför 2016, säger Stefan Rehn. Men det snacket och analysen av 2015 börjar vi med på måndag. Nu ska vi avsluta med flaggan i topp, något annat finns inte.

Stefan Rehn är imponerad av Eskilstunas resa från nykomling i allsvenskan 2014 till guldkandidat redan året efter.
– De har gjort det fantastiskt bra, säger Rehn. Det är bara att buga djupt och låta sig imponeras över vad de gjort. Vinner de serien är jag den förste att gratulera till en fantastisk prestation!
Inför sista omgången står det mellan Eskilstuna United DFF och FC Rosengård om vilket lag som ska vinna allsvenskan och ta hem Kronprinsessan Victorias Pokal. Och eftersom KGFC är en del av guldstriden, tror han så klart på... Rosengård...
– Ja, om vi vinner mot Eskilstuna blir det ju så, säger han.
Men Rosengård har en tuff match mot Linköping på sin lott och inget är klart förrän den feta damen är klar med sin sång...
Känslan inför sista oimgången, Stefan?
– Det känns bra. Vi vill verkligen vinna och tjejerna är supertaggade att åka till Eskilstuna, möta kanske 5 000 eller 6 000 på läktarna och spela en roll i avgörandet av serien.
Ja, i Eskilstuna är söndagens "guldmatch" det hetaste som hänt i kommunen sedan Tomas Gustafsson vann dubbla OS-guld 1988, sedan Bo "Bobban" Andersson var Sveriges bästa handbollspelare på 70-talet, sedan Kent släppte sitt debutalbum 1995.
– Ja, de har till och med byggt extraläktare på Tunavallen inför matchen, vet Stefan Rehn att berätta.
– Det kommer att bli en magisk inramning. Det är en dröm för varke fotbollsspelare att gå in på planen i matcher som den här. Det kommer att bli hur fräckt som helst!
KGFC kommer med bästa tänkbara lag, eller?
– Ja, det ser väldigt spännande ut. Vi ska ta fajten! 2016 börjar nu, med känslan vi tar med oss från sista matchen 2015.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter