Tio år i KGFC kan bli fler – Anna Ahlstrand om säsongen 2015

Trotjänasren Anna Ahlstrand är på väg att avsluta sin tionde säsong i KGFC. Hon har ännu inte bestämt sig för om det blir en fortsättning. Foto: TORE LUND Trotjänasren Anna Ahlstrand är på väg att avsluta sin tionde säsong i KGFC. Hon har ännu inte bestämt sig för om det blir en fortsättning. Foto: TORE LUND

Om vi skulle definiera orden lojalitet, klubbkänsla, hjärta och lagmoral – var skulle vi hamna då?
Svaret är lätt!
Vi skulle peka på Anna Ahlstrand, 35.
I säsongens sista hemmamatch – mot KIF Örebro på söndagen – är hon naturligtvis på plats igen!


Anna kom till Kopparbergs/gGöteborg FC första gången 2002. Då stannade hon i tre säsonger innan hon återvände hem till Gauthiod i Grästorp.
Men KGFC lyckades locka tillbaka Ahlstrand till Göteborg 2009 och sedan dess är hon kvar på Valhalla IP.
– Det går inte att övervärdera betydelsen av spelare som Anna Ahlstrand, säger sportchefen Lasse Svensson. Hon är en av dem som bidrar till kontinuitet, sammanhållning och klubbkänsla, sådant som är nödvändigt i alla lag som vill bli framgångsrika.

På lördagens träning gav Anna Ahlstrand som vanligt allt, hon känner sig bättre efter en liten förskylningssläng i veckan och är redo för KIF Örebro i säsongens sista hemmamatch.
– Vi hade så klart velat vara med högre upp i tabellen, säger hon. Men nu står det mellan oss och Örebro om att bli femma eller sexa i tabellen. Det räcker som morot för mig. Vi vill och ska avsluta snyggt för publiken här på vår hemmaplan!
I inledningen av årets säsong drogs Anna, som pendlar drygt elva mil till hemmet i Grästorp var och varannan dag, av en skada i det som brukar kallas "baksida lår". Men såhär i slutet av säsongen har hon fått alltmer speltid.
– Jag gjorde ett hyfsat inhopp mot AIK och spelade 90 minuter i cupmatchen mot Jitex i onsdags och det kändes bra, säger hon. Jag är beredd att ta jobbet mot Örebro också.
Varför har ni gått sämre än väntat i år för er som lag?
– Vi är besvikna över att inte vara med i den absoluta toppen, säger Anna. Men vi har haft väldigt många skador och även om vi har många spelare som är väldigt individuellt skickliga har vi kanske inte fullt lyckats få lagmaskinen att fungera.
– Men vad det i sin tur beror på kan jag egentligen inte svara på.
Anna menar att hennes bästa position i laget egentligen är den som innermittfältare, men samtidigt fungerar hon ypperligt i de flesta andra postioner, ytterback, yttermittfältare – och i år har hon till och med gjort en match som målvakt...
– ...det var väl inte något jag ville, skrattar hon. Men just då var det där laget hade bäst nytta av mig och då måste jag ju ställa upp.
Tillsammans med Sara Lindén, Catrine Johansson och Marlene Sjöberg tillhör Anna Ahlstrand det "gamla gardet" i KGFC, spelarna som brukar kallas för kulturbärare.
– Jag tycker att det är viktigt att brinna för klubben, att visa engagemang, att sätta laget före sig själv. Visst kan vi värva hit bra spelare, men samtidigt tror jag det är nödvändigt att vi som varit med länge kan bidra med erfarenhet och en glöd för emblemet på bröstet.
Anna har fyllt 35 och naturligtvis har tankarna om hur länge hon ska fortsätta med fotbollen börjat dyka upp i skallen på henne. Men något beslut om framtiden är hon inte mpgen att fatta ännu.
– Kärleken till fotbollen kommer nog alltid att finnas där, säger hon. Men det finns andra vöärden i livet också. Jag har en sambo, ett jobb och jag känner att jag vill bli kvar i Grästorp... och även om pendlandet till Göteborg fungerat länge nu är det klart att är lite jobbigt.
Vad talar för att du fortsätter?
– Vi kommer ju att sluta femma eller sexa i år. Någonstans finns ju drömmen att få sluta på topp, med ett SM-guld!

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter