Säker cupseger mot Jitex

Adelina Engman gjorde första målet i cupmatchen mot Jitex. Det var tredje matchen i rad som den finska landlagstjejen hittade nätmaskorna - riktig höstform alltså! Foto: TORE LUND Adelina Engman gjorde första målet i cupmatchen mot Jitex. Det var tredje matchen i rad som den finska landlagstjejen hittade nätmaskorna - riktig höstform alltså! Foto: TORE LUND

KGFC närmar sig nya cupframgångar – i och med segern mot Jitex på onsdagskvällen är man nu framme bland de sista 16 lagen som gör upp om pokalen under nästa år.
Men trots ett massivt spelövertag dröjde det innan målen kom i höstkylan på Åbyvallen i Mölndal. Till slut var det tjejen som hittat en riktigt fin höstform som visade vägen.
– Det har känts bra på slutet, säger Adelina Engman, den finska landslagstjejen som nu gjort mål tre matcher på raken.


Två triumfer de senaste fem åren talar sitt tydliga språk, Kopparbergs/Göteborg FC gillar Svenska Cupen. Efter slutsegrarna 2011 och 2012 finns chansen ännu kvar till en ny framgång när den pågående cupen avgörs under 2016.
– Alla framgångar är viktiga, menar tränaren Stefan Rehn. Det är alltid viktigt att vinna, det är alltid viktigt att hålla den mentaliteten vid liv i ett lag.
I matchen i Mölndal på onsdagskvällen, i den första riktigt bitande höstkylan, tog KGFC hand om taktpinnen med en gång. Det ena fina anfallet efter det andra och på läktaren satt publiken bara och väntade på mål och ännu fler mål.

Men Jitex backade hem, jobbade stenhårt och var suprtajta i sitt försvar. Så trots spelövertaget slutade första halvlek mållös
– Vi snackade i pausvilan mest om att bara köra på, att hålla tempot uppe, säger Stefan Rehn. Vi visste att utdelningen skulle komma till slut.
Och visst var det så och det tog inte ens särskilt lång tid heller. Redan efter tre minuter av den andra halvlekn kunde Adelina Engman slå in ledningsmålet.
– Det var skönt, säger åländskan. Visst var vi lite ineffektiva, men Jitex gjorde det samtidigt trångt för oss i dag, det var svårt att ta sig fram. Men till slut lossnade det i alla fall.
För Engman var det tredje matchen i rad med nätkänning. Det började med fyra mål i F19-kampen mot Hovås Billdal för drygt envecka sedan. Sedan gjorde hon mål igen senast mot AIK i allsvenskan och i går var det alltså dags igen.
– Alltid roligt att göra mål, säger Adelina. Och så klart roligt att kunna bidra till att vi är vidare i cupen.
Bland många duktiga spelare i KGFC finns det ändå skäl att framhålla Sara Lindén, Andrine Hegerberg (innan hon tvingades kliva av med en lårkaka), Julia Wahlberg och Adelina Engman lite extra.
Nästa omgång i Svenska Cupen avgörs till våren.
Men redan på söndag spelar KGFC igen, då är det dags för årets sista hemmamatch i allsvenskan. Motståndet står Champions League-laget KIF Örebro för. Matchstart 15.00 – se alltså till att ta chansen då att se KGFC-tjejrna på hemmaplan för sista gången i år.


Jitex – Kopparbergs/Göteborg FC 0-2 (0-0)
0-1 (48) Adelina Engman
0-2 (74) Sara Lindén

Så här speladse KGFC mot Jitex:
Fanny Lund
---
Julia Wahlberg
Kathlena Fernström (UT 79, Marlene Sjöberg)
Arna Sif Asgrimsdottir
Catrine Johansson
---
Elin Rubensson
Anna Ahlstrand
Andrine Hegerberg (UT 67, Danielle Van de Donk)
Sara Lindén
---
Rebecka Blomqvist (UT 67, Manon Melis)
Adelina Engman

Ej inbytta:
Marika Bergman Lundin
Victoria Bergqvist

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter