Knapp förlust i årets sista F19-match – nu blickar vi framåt

KGFC:s F19-tjejer avslutade säsongen med en fin insats mot IFK Kalmar. Ofta var spelet förlagt långt i från Göteborgs straffområde- Men till slut blev det ändå en knapp förlust. Foto. TORE LUND KGFC:s F19-tjejer avslutade säsongen med en fin insats mot IFK Kalmar. Ofta var spelet förlagt långt i från Göteborgs straffområde- Men till slut blev det ändå en knapp förlust. Foto. TORE LUND

Första riktiga säsongen för F19-satsningen av Kopparbergs/Göteborg FC och samarbetsklubbarna i regionen är över.
Och visst har alla inblandade fått blodad tand.
– På sikt kommer det här att ge väldigt mycket positivt till gagn för damfotbollen i Göteborg och Västsverige, säger tränaren Anna Stoltze.


Avslutningsmatchen, hemma mot IFK Kalmar på söndagen, blev en tät, intensiv och spännande match där KGFC-tjejerna på många sätt gjorde en väldigt stabil insats.
Visserligen förlust med 3-4, men tränaren Anna Stoltze lyfter fram alla de framsteg som spelarna gjort under året.
– Vi förlorade mot Kalmar i premiären också, minns Stoltze. Men oj ett så mycket bättre lag vi är i höst jämfört med i våras.

I matchen mot Kalmar tycktes KGFC ha allting under kontroll. Laget dominerade i första halvlek, hade ett fint positionsspel, bra press, låg på hårt i offensiven och tog dessutom ledningen.
– Det var synd att de fick in kvitteringen så sent i första och fick energi med sig in i omklädningsrummet inför andra, säger Stoltze.
I den andra halvleken böljade spelet mer än i den första. Kalmar kunde gå upp till ledning, men KGFC lyckades vända igen och med kvarten kvar hade hemmalaget 3-2.
– Då började de slå långt och tyvärr rann ett par bollar igenom. Men that's life, vi tar med oss det positiva. Och det som var extra roligt i dag var att vi gjorde två mål på hörnor. Det första nickade Lina in mycket modigt och det andra skruvade Elin rakt in.
F19-satsningen har sammantaget varit mycket lyckad. Nu är förhoppningen att snäppa upp ett hack till nästa år, att lägga på ytterlligare en träning i veckan och att ge de unga tjejerna som fått chansen i år möjligheter att utvecklas ännu mer.
– Nu ska vi bolla med och se till att få feedback från alla våra samarbetsklubbar. Vad har varit bra, vad kan bli bättre? Jag tror på en kontruktiv dialog där som kommer att vara nyttig för oss alla och framför allt för alla duktiga unga spelare.
Årets säsong, den första hela för KGFC F19, slutar med en mittenplacering i tabellen. Tränarduon Anna Stoltze och Sophia Olofsson är mycket nöjda med det.
– Vi har ju sett att utvecklingen varit fantastisk, säger Stoltze. Och det roliga är ju att tjejerna själva också märker vilka kliv de tagit.
Anna Stoltze passar också på att skicka ett tack och en lycka-till-hälsning till de 96-tjejer som nu försvinner ur F19-truppen.
– Både jag och Sophia kommer att sakna dem jättemycket. Men förhoppningsvis träffar vi på varandra igen inom fotbollen.


Kopparbergs/Göteborg FC - IFK Kalmar 3-4 (1-1)

1-0 (21) Lina Karlsson
1-1 (41) Ebba Petersén
1-2 (62)  Ebba Petersén
2-2 (71)  Elin Olofsson
3-2 (75)  Felicia Svanström
3-3 (85) Josefine Nilsén
3-4 (87) Josefine Nilsén

Så här spelade KGFC mot Kalmar:

Hanna Hjort
---
Elin Olofsson 
Karolina Kärnsund 
Victoria Bergkvist 
Caroline Kindbom 
---
Lina Karlsson 
Marika Bergman Lundin
Nicole Fallqvist (UT 55, Felcia Svanström)
Ammie Olsson 
--- 
Josefin Wiklund (UT 71,  Alice Alfredsson) 
Emma Nilsson 

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter