Elin glänste när KGFC vann enkelt mot AIK

Elin Rubensson gjorde en strong insats i hemmamatchen mot AIK och fick kröna sin dag med ett vackert mål, påpassligt inslaget efter en fin pass från Sara Lindén. Foto: PER MONTINI Elin Rubensson gjorde en strong insats i hemmamatchen mot AIK och fick kröna sin dag med ett vackert mål, påpassligt inslaget efter en fin pass från Sara Lindén. Foto: PER MONTINI

Efter den lite bleka insatsen mot Linköping i måndags var det måhända lite nervdaller i inledningen av matchen mot jumbon AIK.
Men trots en svajig start och  underläge lyckades Kopparbergs/Göteborg FC till slut vinna bombsäkert med klara 5-1.
– Jag tycker vi följde matchplanen på ett bra sätt i dag, säer Elin Rubensson, utsedd till bästa spelare i KGFC.


KGFC befäste sin femteplats i tabellen efter söndagens seger på Valhalla IP.
Blir det kryss i den kommande hemmakampen mot KIF Örebro nästa söndag är det helt klart att laget blir femma i 2015 års allsvenska.
– Vi ligger där vi ligger, säger Elin Rubensson. Självklart hade vi helst velat kriga i toppen, men nu måste vi bara försöka vinna matcherna som är kvar och få en fin avslutning.

Senast, borta mot Linköping, presterade KGFC under normal nivå och gick på en riktig mina, förlust med 0-4. Kanske var det den lite svagare insatsen som skavde i bakhuvudena på spelarna i inledningen av matchen mot AIK, som ligger toksist i damallsvenskan med noll segrar och bara två inspelade poäng.
– Jag vet egentligen inte varför, menar Elin Rubensson. Vi startade slarvigt och ofokuserat, men efter en kvarts spel sådär repade vi ändå mod och tog oss in i matchen. Och till slut blev det ju ganska lugnt.
Elin Rubensson, som slog igenom som forward i det F19-landslag som tog EM-guld 2012, framhåller att laget anammat mycket av det som gnuggats på veckans träningar, lyckades bra i omställningsspelet, skiftade positioner, var rörliga och hittade de ytor som AIK bjöd på.
– Jag är ju offensivt lagd och gillar att gå med mycket i anfallsspelet, säger högermittfältaren som är högerback i landslaget.

Berätta om ditt mål?
– Jag fick en härlig passning från Sara (Lindén) och detvar bara att lägga in en bredsida. Det var ett fint fotbollsmål.
– Jag visade att de gamla forwardstakterna sitter i, skrattar hon.

Saknar du tillvaron som anfallare?
– Ja, faktiskt! Jag tycker det är roligt att vara forward, men självklart är det okej med andra positioner också. Jag har ju min snabbhet och den har jag nytta av i defensiven också.
Tränaren Stefan Rehn var nöjd med söndagens insats på Valhalla IP.
– I dag spelade vi som vi ofta vill göra men inte alltid lyckas med, säger han. Vi gjorde en bra match och det här tar vi med oss till cupmatchen mot Jitex i veckan och till årets sista hemmamatch nästa söndag.
KGFC möter alltså Jitex i Svenska Cupen på Åbyvallen på onsdag den 7 oktober, 18.00. Därefter väntar Örebro på hemmaplan innan den allsvenska avslutningen mot Eskilstuna.Kopparbergs/Göteborg FC - AIK 5-1 (3-1)

0-1 (9) Juliette Kemppi
1-1 (31) Manon Melis
2-1 (39) Marlene Sjöberg
3-1 (42) Elin Rubensson
4-1 (75) Adelinsa Engman
5-1 (90+3) Manon Melis

Så här spelade KGFC mot AIK:

Fanny Lund
---
Marlöene Sjöberg (UT 78, Julia Wahlberg)
Kathlene Fermström
Arna Sif Asgrimsdottir
Catrine Johansson
---
Elin Rubensson
Danielle Van de Donk (UT 71, Anna Ahlstrand)
Andrine Hegerberg
Sara  Lindén
---
Rebecka Blomqvist (UT 67, Adelina Engman)
Manon Melis

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter