Målfyrverkeri från Adelina och Rebecka när F19 vann stort

Adelina Engman hade stor show när KGFC:s F19 besegrade Hovås/Billdal på tisdagkvällen. Foto. PER MONTINI Adelina Engman hade stor show när KGFC:s F19 besegrade Hovås/Billdal på tisdagkvällen. Foto. PER MONTINI

F19-matchen mot Hovås Billdal blev till en sprakande målexplosion från KGFC:s sida.
Ett smatterband av fullträffar och till slut hade bortalaget vunnit med 10-2 – och vi fick se två fyramålsskyttar, Adelina Engman och Rebecka Blomqvist.
– Det var en fantastisk glädje på planen i dag, jublar de båda tränarna Anna Stoltze och Sophia Olofsson


Tre spelare ur a-truppen förstärkte F19 på tisdagkvällen i bortamatchen mot Hovås Billdal – Sofia Skog, Rebecka Blomqvist och Adelina Engman.
– De tar med sig en härlig attityd och moral och deras inställning smittar av sig på hela gänget, säger Anna Stoltze.Rebecka och Adelina visar glöd i anfallet och Sofia är en grym pådrivare som styr och snackar och tar ett jätteansvar.
– Men i dag måste jag verkligen hylla laget, alla gör ett enormt jobb.

Rebecka Blomqvist, en av två tjejer som gjorde fyra mål mot Hovås Billdal. Foto: PER MONTINI Rebecka Blomqvist, en av två tjejer som gjorde fyra mål mot Hovås Billdal. Foto: PER MONTINI

Redan från start tog KGFC kommandot i den sena kampen, matchstart så sent som 20.15 och nattliga höstkylan hade då börjat svepa in från havet.
Tack och lov värmde i alla fall spelet från Kopparbergs/Göteborg FC-tjejerna.
Hovås Billdal stretade förvisso emot ganska bra till en början, men till slut började målen trilla in med täta mellanrum.
– Vi höll uppe tempot matchen igenom, säger Sophia Olofsson. Vi gjorde helt enkelt just det vi sa innan att vi skulle göra.
Anna Stoltze fyller i:
– Vi hade en väldigt disciplinerad defensiv. Och framåt var det kreativt och väldigt snabbt.
– Jag tycker att kvällens match var en av de bästa vi gjort under säsongen. All kredd till tjejerna. Det är så sköt att se deras vilja att lära sig, att satsa och att hela tiden försöka bli bättre.
Paussiffrorna skrev till 1-4.
Slutresultatet till 2-10.
Inget snack med andra ord.
– Det var en grym spelglädje i dag, säger tränarduon Olofsson och Stoltze. I paus sa spelarna spontant att "jäklar så roligt det är att spela fotboll"...
– ... då kan man ju inte annat än njuta som tränare.
I sista omgången av F19-allsvenskan möter KGFC IFK Kalmar på hemmaplan. Matchen spelas på Valhalla IP den 4 oktober 18.00 – och då har KGFC revansch att utkräva för premiärförlusten i april.


Hovås Billdal IF – Kopparbergs/Göteborg FC 2-10 (1-4)

Målskyttar:
Adelina Engman 4
Rebecka Blomqvist 4
Marika Bergman Lundin 2

Så här spelade KGFC mot Hovås Billdal:

Amanda Olsson
---
Elin Olofsson (UT 76, Caroline Kindbom )
Victoria Bergkvist
Karolina Kärnsund 
Jeanna De Maré (UT 45, Cornelia Karlsson )
---
Sofia Skog 
Denise Vidén (UIT 70, Ammie Olsson)
Marika Bergman Lundin (UT 85, Malin Fransson)
Josefin Wiklund (UT 45, Emma Nilsson )
---
Adelina Engman 
Rebecka Blomqvist 
 

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter