KGFC går för full pott i säsongsavslutningen

Fyra omgångar kvar, då har KGFC inga andra planer än att asluta snyggt, att knipa poäng, att skapa en go känsla inför 2016. Foto: PER MONTINI Fyra omgångar kvar, då har KGFC inga andra planer än att asluta snyggt, att knipa poäng, att skapa en go känsla inför 2016. Foto: PER MONTINI

Chanserna till guld och spel i Champions League är borta.
Men Kopparbergs/Göteborg FC kan fortfarande spela en viktig roll i toppstriden, sätta käppar i hjulen för dem som är med och hugger om medaljer och Europa-platser.
– Vi ska avsluta snyggt, lovar tränaren Stefan Rehn.


På måndagen möter KGFC Linköping på bortaplan i allsvenskans 19:e omgång. Efter det återstår hemmamatcher mot AIK och Örebro innan avslutningen på bortaplan mot guldjagande Eskilstunas.
– Vi kan på verka hur det här slutar, menar Rehn. Och vi har inga andra tankar än att avsluta det här så bra som möjligt.

Förberedelserna inför slutspurten i damallsvenskan 2015 har annars inte varit de bästa. Flera tjejer har varit borta med diverse landslag och dessutom har sjukdomar härjat på flera håll och kanter i truppen. Det har gjort att det varit lite glest på några av träningarna inför LFC-matchen.
Men på söndageftermiddagen, inför matchen i Linköping, var det få krämpor och febertoppar, alla är redo för spel, förutom Loes Geurts och Beata Kollmats och eventuellt Adelina Engman.
– Men vi kommer att ställa ett bra lag på benen, säger Stefan Rehn.
Vad är speciellt med att möta Linköping?
– De är väldigt stabila. Ett anfallsskickligt lag som dessutom har seriens tajtaste defensiv, bara tolv insläppta mål är imponerande. Vi kommer att ställas inför en tuff utmaning, men det kommer att finnas luckor och ytor vi måste utnyttja.
Rehn pratar om att "våga etablera ett anfallspel" och om att "komma till avslut".
– Linköping är ett bollskickligt lag med kvicka omställningar, vi vill inte att de ska äga bollen alltför mycket och vi vill inte att de får för många spelvändningar mot oss.
Hur ska ni vinna?
– Med ett snabbt anfallsspel, med bollar på ytor och i djupled. Tjejerna vet vad de ska göra, nu gäller det att omsätta kunskapen i praktiken. Det såg bra ut på sista träningen i alla fall.
Fanny Lund missade resan med F18-landslaget under uppehållet på grund av en misstänkt hjärnskakning. Men till den allsvenska omstarten är hon redo för spel.
– Fanny är spelklar, säger Rehn. Men vi kommer att ha Kristin Hammarström med oss på bänken för säkerhets skull.
Med bara upploppet kvar ligger KGFC på femte plats i tabellen. det är säkert neråt men tyvärr är gapet uppåt för stort, åt tätduon Eskilstuna och Rosengård finns inget att göra.
– Vi vill göra en bra slutspurt, säger Rehn,
– Vi kan fortfarande klättra något hack i tabellen. Det handlar om att ta med sig en positiv känsla över vintern, att möta nästa säsong med en vinnarkänsla i laget. Det är tolv poäng kvar att kriga om, vi ska försöka knipa dem allihop.
 

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter