Shake Hands i samarbete med John Scott’s Pubar 

John Scott's Palace i Brunnsparken blir hjärtat i Shake Hands satsning på att hitta världens bästa kockar. John Scott's Palace i Brunnsparken blir hjärtat i Shake Hands satsning på att hitta världens bästa kockar.

Kopparbergs Bryggeri och damallsvenska Kopparbergs/ Göteborg FC drog i gång Shake Hands under senhösten 2014, ett integrationsprojekt med syftet att använda fotbollens enande kraft för att skapa sammanhang, nya vänner och gemenskap för nyanlända och asylsökande.

Vid KGFC:s hemmamatcher hittills under säsongen har vi samarbetat med Flyktinghjälp/Språkvän Göteborg, Sociala resursenheten, Sandarnas Lag C, Etableringsenheten, klubbar i regionen, tjejfotbollsprojektet Futebol Da Forca, Elfsborgs supporterklubb Guliganerna och Borås stad - sammanlagt har Shake Hands lockat ett par hundra nyanlända och ensamkommande till KGFC:s hemmamatcher.

Samarbetet är långsiktigt och pågående – engagemanget i Shake Hands kommer att fortgå så länge det behövs och så länge vi känner att arbetet är viktigt och nödvändigt.

Nu är det också dags för nästa steg i våra strävanden att bidra till att de människor som söker sig till Sverige får en bra start, en chans att etablera sig och känna sig välkomna och behövda – samtidigt som vi tar tillvara deras yrkestalanger. 

För att inte ’gå miste’ om de kunskaper, erfarenheter och resurser flyktingar och invandrare har med sig i bagaget när de anländer till Sverige, startar nu Shake Hands och John Scott’s pubar ett samarbete för att bidra till integrationen och för att stimulera utvecklingen av pub- och restaurangverksamheten.

Shake Hands ska – via de kontaktnät som etablerats under 2014 och 2015 – upptäcka de personer som som är lämpade för och intresserade av att lära sig kockyrket och att göra det på John Scott’s pubar.

Utbildningen av dessa personer kommer sedan att ske på John Scott’s Palace i Brunnsparken.

• Personen måste ha grundkunskaper i matlagning.
• Personen kan vara kvinna eller man, komma från vilket hörn av världen som helst. Ålder: 16 år och äldre.
• Språkundervisning ingår.


Slutmålet för Shake Hands och John Scott’s är att fånga upp personer som nosat på kockyrket i sitt hemland, som vi kan utveckla till att laga mat enligt John Scott’s standard och meny.
Förhoppningen är att detta i slutänden leder till fast anställning på någon av John Scott’s pubar. 
Från Shake Hands är Peter Schramm ansvarig för samarbetet med John Scott's, som å sin sida har Christoffer Ewelönn som projektledare.

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter