KGFC tappade segern i sista minuten

Sara Lindén gjorde KGFC:s mål i bortamatchen mot Umeå. En kall lobb sedan hoin gjort bort en av UIK:s försvarare. Foto: PER MONTINI Sara Lindén gjorde KGFC:s mål i bortamatchen mot Umeå. En kall lobb sedan hoin gjort bort en av UIK:s försvarare. Foto: PER MONTINI
Det såg så bra ut så länge.
Men i matchens sista spark kunde Umeå IK kvittera till 1-1 och sno en poäng med sig i söndagens bortamatch på Gammliavallen.
– Det är lite såhär den här säsongen, stolpe ut, säger KGFC:s målskytt Sara Lindén. Men jag måste ändå säga att jag tycker vi uppträder stabilt i dag och var värda tre poäng


Tunga skadeåterbud innan matchen. Såväl Elin Rubensson som Danielle van de Donk tvingades kasta in handduken.
– Elin var med på bänken, men Danielle kände på uppvärmningen att det inte skulle funka, säger Stefan Rehn. Men jag skyller absolut inte poängtappet på det, tjejerna som spelade i dag gjorde en fantastiskt fin match.
– Jag lider med laget. Det var taktiskt väl genomfört, stabilt i försvarsspelet, tjejerna låg rätt i sina positioner, stoppade deras ambitiopner i djupled och hade väldigt bra energi. Jag tycker att vi var bra i dag.
– Men det studsade galet i slutminuten ändå...

Målskytten Sara Lindén, som gav KGFC ledningen i den 56:e matchminuten genom ett snyggt lobbmål, var nedtonad efter slutsignalen.
– En poäng är en poäng så klart, säger hon. Men vi var värda mer i dag. Surt att de kan kvittera i slutsekunderna, ett riktigt skitmål,

Berätta om ditt mål?
– Jag fick en passning av "Marre", kunde vända bort deras försvarare och gå på några meter. Det är lite av mitt favoritläge, jag fick tid på mig och klunde lobba in den i bortre.
Efter målet tycktes KGFC ha bra kontroll på händelserna. Stefan Rehn var mycket nöjd med "sina" tjejer. Men i den tredje tilläggsminuten dök chansen upp för hemmalaget, en inspel från högerkanten, lite flipper i straffområdet och plötsligt låg bollen i när bakom Fanny Lund, som var stabil igen och inte kanlastas för baklängesmålet.
– Umeå gjorde det bra i förarbetet till kvitteringen, men sedan är ju själva målet max flyt för dem och tvärtom för oss. Det är lite så det har varit i år...
KGFC är sammantaget ändå inne i en positiv period i höst, två raka segrar innan krysset på söndagen. Och på torsdag väntar mästarna Rosengård på Valhalla IP.
– Självklart tror jag att vi kan slå dem på hemmaplan, säger Sara Lindén.
Matchen mot Rosengård spelas alltså den 10 september. Matchstart 19.30.
Vi ses på Valhalla!


Umeå IK - Kopparbergs/Göteborg FC 1-1
0-1 (56) Sara Lindén
1-1 (90+3) Amanda Berglund

Så här spelade KGFC mot Umeå:

Fanny Lund
---
Marlene Sjöberg
Kathlene Fernström
Arna Sif Asgrimsdottir
Catrine Johansson
---
Sofia Skog (UT 79, Julia Wahlberg)
Andrine Hegerberg
Anna Ahlstrand
Lieke Martens
---
Sara Lindén
Manon Melis (UT 85, Adelina Engman)

Ej inbytta:

Elin Rubensson
Rebecka Blomqvist
Marika Bergman Lundin
 

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter