Seger för KGFC i "Krisses" comeback

Tillbaka i målburen, comeback i allsvenskan, på torsdagen spelade Kristin Hammarström sin första match sedan i januari 2014. "Krisse" höll nollan och visade att de gamla takterna sitter i. Foto: PER M Tillbaka i målburen, comeback i allsvenskan, på torsdagen spelade Kristin Hammarström sin första match sedan i januari 2014. "Krisse" höll nollan och visade att de gamla takterna sitter i. Foto: PER M

Överlägsna i spelet, överlägsna i antal chanser.
Men segern mot Mallbacken slutade ändå "bara" med 1-0.
Matchens stora snackis var ändå förra landslagsmålvakten Kristin Hammarströms comeback i allsvenskan – där "Krisse" inte spelat sedan hon la skorna på hyllan efter säsongen 2013.
– Det var jättekul och gick väl ganska bra, även om jag inte hamnade i några riktigt farliga situationer, säger Hammarström.


Kristin Hammarström lämnade Kopparbergs/Göteborg FC, landslaget och livet som aktiv efter säsongen 2013.
Sedan dess har hon fött barn, återupptagit jobbet som distrikssköterska och hjälpt till som målvaktstränare i Rynninge hemma i Örebro.
Men när KGFC fick målvaktsproblem tidigare i sommar, ställde hon upp. I första hand som backup till Fanny Lund under Loes Geurts skadefrånvaro.
Men efter Fannys sjukdom den gångna veckan, valde Stefan Rehn att satsa på "Krisse" på torsdagen – det var det dags att kliva ut på planen i allsvenskan igen.

– Jag har ett stort hjärta för KGFC, säger hon. Självklart ställer jag upp i den här situationen. Sedan får vi se hur länge jag behövs.
Mallbacken från värmländska Sunne, placerade näst sist i tabellen, stod för motståndet på Valhalla IP i allsvenskans 15:e omgång. Ett Mallbacken som har flera starka resultat i bagaget efter sommaruppehållet.
Mot ett revanschhungrigt KGFC (efter 2-3 mot Hammarby senast) hade de dock inget att hämta den här augustikvällen i Göteborg.
Även om resultatet skrevs till "bara" 1-0, fanns det bud på fler mål för hemmalaget. KGFC hade 15-2 i avslut och dominerade matchen stort, bortsett från en liten dipp under sista kvarten.
– Sammantaget en av årets bästa hemmamatcher, menade flera spelare och ledare i KGFC. Det var bara effektiviteten som fattades.
Nåja, 1-0 ger tre poäng likaväl som alla andra segrar och efter ett par resultatmässigt sämre insatser på slutet var det ändå viktigast av allt den här kvällen.
Comebackande Kristin Hammarström hade en ganska lugn afton i målet, men visade pondus och rutin och agerade tryggt från början till slut.
– Efter omständigheterna kändes det helt okej, säger hon. Jag tycker vi gjorde en bra match, det brast kanske lite i sista passningen. Men överlag en fin insats av hela laget.
Trots massivt spelövertag skulle det dröja nästan en timme innan segermålet slogs in. Och matchhjälte blev, som så många gånger förr den holländska skyttedrottningen Manon Melis, som iskallt lobbade bollen i mål efter en fin djupledspassning från Sara Lindén
Nästa match för KGFC spelas den 3 september, återigen på hemmaplan och då är det Vittsjö som står för motståndet. Matchstart 19.30.


Kopparbergs/Göteborg FC -Mallbacken 1-0 (0-0)
1-0 (57) Manon Melis

Så här spelade KGFCmot Mallbacken:

Kristin Hammarström
---
Marlene Sjöberg
Arna Sif Asgrimsdottir
Catrine Johansson (UT 90, Julia Wahlberg)
Elin Rubensson
---
Rebecka Blomqvist (UT 63, Anna Ahlstrand)
Danielle van de Donk (UT 88, Filippa Curmark)
Andrine Hegerberg
Lieke Martens
---
Sara Lindén
Manon Melis

Ej inbytta:
Fanny Lund
Sofia Skog
Adelina Engman

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter