Andrine – fullpumpad med självförtorende inför Mallbacken hemma

Andrine Hegerberg ser fram emot matchen mot Mallbacken på torsdagen. "Vi vill spela bra i alla matcher som återstår av serien, det finns fortfarande mycket att spela om", säger hon. Foto: PER MONTINI Andrine Hegerberg ser fram emot matchen mot Mallbacken på torsdagen. "Vi vill spela bra i alla matcher som återstår av serien, det finns fortfarande mycket att spela om", säger hon. Foto: PER MONTINI

Trots lite svajiga resultat för Kopparbergs/Göteborg FC i de senaste matcherna, tycker den norska mittfältseleganten Andrine Hegerberg att formen är god.
– Det har känts bra för mig efter sommaruppehållet, säger hon. Nu hoppas jag att hela laget kan visa form och fint spel under resten av säsongen.
På torsdagen väntar Mallbacken på Valhalla IP.
– Vi ska våga gå framåt, våga ta tag i taktpinnen, säger tränaren Stefan Rehn.


Matchen mot Hammarby i lördags präglades av akuta målvaktsbekymmer, då samtliga tre registrerade keepers var otillgänglinga.
# Loes Geurts i rehab efter en hjärnskakning.
# Fanny Lund sjuk.
# Kristin Hammarström på tvillingsyrrans Maries bröllop.
– Det  ar olyckligt så klart, säger Stefan Rehn. Men Anna Ahlstrand som klev in mellan stolparna gjorde det starkt och vi kan inte klandra henne för att vi förlorade.
Nu väntar ny match, nya poäng att spela om. Och den här gången är såväl Fanny Lund som "Krisse" Hammarström redo för spel.

Stefan Rehn klurade på startelvan igår kväll.
– Jag har en stark trupp tillgänglig, säger han. Det är några positioner jag funderar på. Men hur det än blir kommer elva hungriga tjejer att vara på plats på planen klockan 19.00 i morgon.
En av dem som imponerat mest i laget under sommarmatcherna är norskan Andrine Hegerberg, tjejen som var såååå nära att komma med till VM, men fick kliva av i sista stund.
Men tro inte att hon är knäckt eller uppgiven för det. Efter VM har hon plockat fram de egenskaper som krävs för att dyka upp på landslagsnivå igen.
– Jag tycker själv att jag varit stabil under sommaren, säger Andrine. Jag har spelat med bra fokus och självförtroende.

Hur har spelet funkat med nya holländskan Danielle van de Donk, tycker du?
– Jättebra, vi samarbetar fint, jag har go kontakt med henne.
Mallbacken, en match ni ska vinna, eller?
– Ja, vi vill föra spelet och ha kommandot. Men det finns inga lätta matcher och Mallbacken gjorde det fantastiskt bra mot Rosengård senast. Vi måste vara bra för att slå dem, det bli tufft!
Hur ser du på resten av säsongen, ni har hamnat lite i ett ingenmansland?
– Det är långt kvar av allsvenskan, vi har många roliga matcher kvar att spela. Vi måste köra på och se till att ta hem så många segrar som möjligt.
Stefan Rehn har den största respekt för torsdagens värmländska gäster, vet att det krävs hårt jobb och rätt atityd för att ro hem en trepoängare.
– De har gått bra sedan sommaruppehållet, är svårslagna, tajta bakåt.
– Vi måste se till att ha fart på bollen, hålla upp tempot. På pappret är vi ett bättre lag, vi hoppas kunna visa det i praktiken också.
Avspark: 19.00, i morgon, torsdag 27/8.Här är truppen mot Mallbacken:

Fanny Lund
Kristin Hammarström
Marlene Sjöberg
Arna Sif Asgrimsdottir
Catrine Johannsson
Julia Wahlberg
Sofia Skog
Anna Ahlstrand
Elin Rubensson
Filippa Curmark
Adelina Engman
Rebecka Blomqvist
Danielle van de Donk
Andrine Hegerberg
Lieke Martens
Manon Melis
Sara Lindén

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter