Anna tog plats i målet borta mot Bajen

Så här är vi vana vid att se Anna Ahlstrand, i en tuff närkamp ute på planen. I dag fick hon kliva in i målet. "Vi kan inte lasta Anna för förlusten", säger Stefan Rehn. Foto: PER MONTINI Så här är vi vana vid att se Anna Ahlstrand, i en tuff närkamp ute på planen. I dag fick hon kliva in i målet. "Vi kan inte lasta Anna för förlusten", säger Stefan Rehn. Foto: PER MONTINI

Målvaktskrisen i Kopparbergs/Göteborg FC innebar att Anna Ahlstrand fick dra på sig målvaktshandskarna i bortamatchen mot Hammarby på lördagen.
Det blev förlust med 2-3, men tränaren Stefan Rehn berömmer ändå den ovana målvaktsreserven.
– Anna visar stort mod som tar det här ansvaret, tycker han. Och vi kan absolut inte lasta henne för att vi förlorade i dag.


Ni kanske kan bakgrunden.
Den holländska landslagsmålvakten Loes Gerts drabbades av en hjärnskakning för några veckor sedan och är ännu inte helt återställd.
Unga, talangfulla Fanny Lund, som tagit plats i målburen i sommar, insjuknade med halsont och feber innan helgen.
Och den före detta KGFC- och landslagskeepern Kristin Hammarström, som kallats in som backup till Fanny, kunde inte ställa upp i gårdagens match eftersom tvillingsyrran Marie gifte sig.
Goda råd var dyra, men Anna Ahlstrand sträckte på ryggen, visade det hon gjort under hela sin karriär, att hon alltid ställer upp för laget.
– All cred till Anna, säger Stefan Rehn. Hon är tuff och visade stort mod som ställde sig i mål i dag.

KGFC inledde matchen mot Hammarby på Zinkensdamm på Söder i Stockholm, på ett bra sätt, kom åt de ytor på offensiv planhalva man pratat om på förhand.
– Men det ville sig inte riktigt i avsluten, suckar Stetan Rehn.
Istället blev det ett mål i baken.
– Vi hade en lite svacka i matchen då, men lyckades resa oss igen efter manon Melis mål. 1-1 i paus och vi kände att vi var på gång.
Men planerna på en framgångsrik bortaresa grusades under den första kvarten i andra halvlek, då Bajen kunde gå i från till 3-1.
– Vi uppträder lite naivt i försvarspelet ett par gånger. Och vi är just nu väldigt sårbara när vi  åker på baklängesmål. Självförtroendet sjunker och vi blir lite ängsliga. Och man ska komma ihåg att lag som Hammarby får mycket energi när de får vittring, de har väldigt mycket att spela för i sin position i tabellen.
För Anna Ahlstrand blev det en annorlunda match i allsvenskan. Aldrig tidigare har hon vaktat målet på den här nivån.
– Nej, herregud! Jag har inte stått i mål sedan jag var riktigt ung och spelade sjumannafotboll.
Hur var det?
– Svårt som sjutton. Men jag var egentligen inte så nervös. Kände väl kanske att ingen satte någon press på mig, jag hade liksom inget att förlora.
Vad säger du om målen?
– Jag hann inte med, kunde inte ta något av dem som jag ser det. En riktigt målvakt kanske hade gjort det, jag vet inte...
Hur ser du på fortästtningen av serien?
–  För egen del hoppas jag att Fanny, Loes och "Krisse" är tillgängliga för spel i nästa match. Jag fortsätter ju trots allt helst som utespelare.
– Som lag har väl hamnat lite i ett ingenmansland. Men det är bara att köra på och försöka vinna så många matcher som möjligt av dem som återstår.
Stefan Rehn håller med. Gulddrömmen verkar kanske  död, men det återstår åtta matcher att spela, 24 poäng att kriga om och det handlar om att kämpa hela vägen in i höstkaklet.
– Nu går vi för tre poäng mot Mallbacken på torsdag, efter det går vi för tre poäng igen och sedan en gång till och så måste vi fortsätta att tänka.
Nästa match spelas på torsdag mot Mallbacken, 19.00 på Valhalla IP.

Hammarby - KGFC 3-2 (1-1)
1-0 (11) Emma Jansson
1-1 (40) Gabriella Maria Melis
2.1 (53) Anna Oskarsson
3-1 (60) Elina Johansson
3-2 (66) Danielle Van de Donk


Så här spelade KGFC mot Hammarby:

Anna Ahlstrand
---
Marlene Sjöberg
Catrine Johansson
Arna Sif Asgrimsdottir
Sofia Skog (UT 88, Rebecka Blomqvist)
---
Filippa Curmark (UT 69, Sara Lindén)
Andrine Hegerberg
---
Elin Rubensson (UT 60, Adelina Engman)
Danielle van de Donk
Like Martens
---
Manon Melis

Ej inbytt:
Julia Wahlberg

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter