Taggat gäng på väg mot Stockholm

Elin Rubensson är revanschsugen efter förlusten senast mot Piteå. "Hammarby är bra, det blir tufft. Men vi kan bättre än vi visade mot Piteå", säger hon. Foto: PER MONTINI Elin Rubensson är revanschsugen efter förlusten senast mot Piteå. "Hammarby är bra, det blir tufft. Men vi kan bättre än vi visade mot Piteå", säger hon. Foto: PER MONTINI

På lördagen tar KGFC:s tjejer på sig matchtröjan igen efter 0-4 senast mot Piteå.
Landslagsspelaren Elin Rubensson är hungrig, taggad och vill studsa tillbaka omedelbart.
– Egentligen spelade vi inte så dåligt mot Piteå, säger hon. Men vi måste höja oss i båda boxarna.


Matchen i söndags mot Piteå blev inte riktigt vad alla KGFC-fans hade hoppats på. Efter en tid av goda resultat såväl i cupen som i allsvenskan, blev det en siffermässigmässig genomklappning i Norrland - 4-0 till hemmalaget var inte riktigt vad göteborgarna hade räknat med.
– Vi hoppas kunna visa mot Hammarby att det var en tillfällighet, säger tränaren Stefan Rehn.

Hammarby är nykomling i högsta serien, men trots sin tabellplacering näst sist, är det ett lag som imponerat på många runt om i fotbolls-Sverige.
– Ja, jag gillar deras sätt att spela fotboll, säger Stefan Rehn. Det vågar satsa på ett offensivt spel, de vill lira som ett riktigt Bajen och föra matcherna.
KGFC:s landslagsstjärna Elin Rubensson håller med.
– De har impat på mig, säger högermittfältaren som i landslaget normalt spelar ett hack längre ner i banan.
– Det kommer att bli en tuff match, men naturligtvis både hoppas och tror jag på att vi kan åka hem med tre poäng från Zinkensdamm.
Just nu ligger KGFC i ett ingenmansland i mitten, men Elin Rubensson har varit med förr och vet att det är under hösten agnarna skiljs från vetet.
– Det är många poäng kvar att spela om, säger hon. Vi tar en match i taget, vi vill plocka poäng i samtliga matcher som återstår och det finns absolut alla möjligheter att klättra i tabllen.
Du tycks själv ha hittat formen ordentligt så här på sensommaren?
– Ja vi har ändrat lite i vårt spelsystem och det har fallit väl ut och passar mig bra. Jag trivs och kommer till med mina löpningar och mina inlägg som jag vill. Jag tycker jag kommit bättre in i laget ju längre säsongen lidit.
Nya Danielle van de Donk har också sett bra ut på slutet?
– Ja, hon kommer mer och mer för varje match, har ju bara varit här sedan efter VM och det tar ett tag att hitta rätt i en ny omgivning. Jag tycker att hela mittfältet sett bra ut på slutet.
Men  inte i Piteåmatchen, eller?
– Jodå, spelmässigt var vi inte så dåliga. Men vi var lite slappa i boxarna. Det ska vi fixa till mot Hammarby!
Stefan Rehn hoppas på snabb revansch i lördagsmatchen i Stockholm.
– Hammarby är en frisk fläkt, menar han. Men vi ska gå för en trea så klart!
Några ändringar i laget?
– Vi har lite skavanker, men jag räknar med att vi ställer ett starkt lag på benen.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter