KGFC körde över Limhamn Bunkeflo

Julia Wahlberg var en av de fem tjejer som lånats in från a-laget. Julia spelade 90 minuter och var, som så många andra, väldigt bra. Foto: PER MONTINI Julia Wahlberg var en av de fem tjejer som lånats in från a-laget. Julia spelade 90 minuter och var, som så många andra, väldigt bra. Foto: PER MONTINI

Förlust senast mot Jitex.
Snabb studs tillbaka på måndagkvällen mot skånska Limhamn Bunkeflo. Och det blev en rejäl kross – hela 9-0 efter fem mål av Sara Lindén och fyra av Rebecka Blomqvist.
– Vad ska jag säga, tjejerna genomförde matchen på ett fantastiskt sätt, säger tränaren Anna Stoltze.


Om det var stukade tjejer som klev av planen efter 1-6 mot Jitex senast, var det ett rätt mycket gladare gäng efter matchen på måndagskvällen.
Drabbningen på Valhalla IP utvecklade sig till rena klang– och jubelföreställningen.
– Jag tycker det är strongt att spelarna håller koncentrationen och attityden uppe trots att det står klart ganska tidigt att vi är det bättre laget och kommer att vinna matchen.
I paus var resultatet 3-0 till hemmmalaget. Men det skulle som sagt komma mer...

Fanny Lund, som inte var helt nöjd efter matchen mot i allsvenskan i lördags mot Piteå,tog tjuren vid hornen direkt och klev in mellan stolparna i F19 i kväll.
– Fanny stod de första 45 minuterna och gjorde det bra, säger Anna Stoltze. I andra halvlek bytte vi dock in Hanna Hjort eftersom Fanny spelade för bara ett par dagar sedan.
– Hanna är också en duktig och coming målvakt!
I den andra halvleken sprudlade det av spelglädje hos KGFC-tjejerna. 3-0 blev under sista 45 till hela 9-0 och tränare Stoltze bara mös från sin plats påbänken.
– I rättvisans namn ska vi säga att a-lagstjejerna naturligtvis är oerhört betydelsefulla för oss när de kommer in i sådana här matcher. Det är ändå så bra av dem att föregå med gott exempel, att ge allt och att vara en inspiration för alla våra duktiga yngre tjejer. De lyfter sig när de får vara med i en sådan här omgivning.
– Vi hade kunnat spela av matchen i andra halvlek, men istället gick vi för mer och sedan för ännu mer. Det är riktigt starkt!

Och du hade två hyfsade målskyttar i laget?
– Haha, ja när Sara gör fem och Rebecka fyra kan man inte bli annat än imponerad.
I och med segern ligger KGFC nu på fjärde plats i tabellen, på samma poäng som tvåan Kungsbacka och trean Jitex. Åt Rosengård på ledarplatsen är det inget att göra i år, de leder serien i överlägsen stil.
Nästa match för KGFC F19 spelas på söndag, borta mot Linköping.


Så spelade KGFC mot Limhamn Bunkeflo:

Fanny Lund (UT 45, Hanna Hjorth)
--
Elin Olofsson 
Karolina Kärnsund 
Victoria Bergkvist 
Jeanna De Maré  (UT 60, Denise Vidén)
---
Anna Ahlstrand 
Marika Bergman Lundin 
Julia Wahlberg 
Lina Karlsson (UT 67, Cornelia Karlsson)
---
Rebecka Blomqvist 
Sara Lindén 

Ej inbytta:
Emma Nilsson 
Ammie Olsson 
Josefin Wiklund 

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter