Full pepp för Piteå på bortaplan

Sammanhållning, flow och bra attityd. KGFC reser till Piteå med optimistimen pumpande i blodet. Foto: PER MONTINI Sammanhållning, flow och bra attityd. KGFC reser till Piteå med optimistimen pumpande i blodet. Foto: PER MONTINI

Medvind, stabilitet, självförtroende, attityd, häng i toppstriden – känslan är på topp inför bortamatchen mot Piteå i morgon.
KGFC ser starka ut inför höstens tuffa matcher.
– Piteå borta blir riktigt tufft, säger Stefan Rehn. Men naturligtvis är siktet inställtpå tre poäng.


Den goda hösttrenden inleddes med kryss borta mot mästarna Rosengård och har följts upp med segrar mot Linköping (1-0) och Kristianstad (3-0) i allsvenskan och som grädde på moset också 9-0 mot Holmalund i Svenska Cupen.
– Bara att hoppas att vi kan fortsätta visa upp den glöd och attityd vi haft på slutet, säger Stefan Rehn på lördagen, minuterna innan han ska köra matchgenomgången inför Piteådrabbningen.

Hemmamatchen  mot Piteå i april slutade 0-0 och kändes då som en stor besvikelse. Men med facit i hand så här lite senare på säsongen, var det kanske helt okej ändå.
Piteå har imponerat i år. Ligger med i toppen av tabellen (på lika många poäng som KGFC) och har tagit flera tunga skalper under året.
– Vi gjorde ingen bra match i våras, säger Stefan Rehn. Men vi ska komma i håg att Piteå är ett svårspelat lag, tajt som sjutton i defensiven, disciplinerade och väldigt tydliga i sin spelidé.
Vad blir viktigt i matchen på söndagen?
– Första målet! Om vi tvingar dem att flytta upp lite kan det öppna upp ytor för vårt anfallsspel.
KGFC-truppen flyger till Norrland redan på lördagen. Laddar och förbereder sig på plats och är väl förberedda för match efter en vecka med bra träning.
– Vi har kört lite speciellt, säger Rehn. Tog en extra dag ledigt, men å andra sidan la vi in ett extra styrkepass med tanke på att det är sådant man lätt glömmer bort när det är täta matcher.
Vad utmärker Piteå?
– De är tuffa och väldigt fysiska, hårda och lite läskiga att möta vid fasta situationer. De har faktiskt imponerat på mig i år. Det gäller att vara på tårna och att vara alert och vaken under samtliga 90 minuter.
De enda spelarna i truppen som inte är med på resan norrut är Loes Geurts (på väg tillbaka efter sin hjärnskakning), Arna Sif Asgrimsdottir (som tränat lätt i veckan och snart är spelklar igen efter sin lårskada i senaste allsvenska matchen) och Beata Kollmats (som rehabbar bra, men där korsbandsskadan sätter stopp för spel i år).
Stefan Rehn tycker sig ha sett på veckans träningar att formen kommer att vara bibehållen till Piteåmatchen, kanske till och med är lite i stigande.
– Vi är med i tabellen, har ett roligt smygläge. Men alla matcher blir väldigt viktiga i höst, vi har inte så stora marginaler att gå på. Tre poäng är viktigt, men det är ju alltid vad man går för, det är inställningen varje gång det är dags för match.
Vi som inte är på plats på LF Arena bör alltså bänka oss vid TV4:s weebbsändning i morgon klockan 14.00?
– Ja, det tycker jag. Vi ser fram emot det här. Vi tänker inte resa och vara borta hemifrån i 40 timmar och sedan ge oss utan rejäl kamp!

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter