KGFC jagar revansch mot Kristianstad

Nu väntar match mot Kristianstad. KGFC har revansch att utkräva efter förlusten på bortaplan i april. Sara Lindén och Marlene Sjöberg har båda sett starka ut på veckans träningar. Foto: PER MONTINI Nu väntar match mot Kristianstad. KGFC har revansch att utkräva efter förlusten på bortaplan i april. Sara Lindén och Marlene Sjöberg har båda sett starka ut på veckans träningar. Foto: PER MONTINI

Bra självförtroende i truppen.
Bra resultat mot topplagen Rosengård och Linköping i bagaget.
– Vi har bra koll på Kristianstad och är revanschsugna efter torsken mot dem i våras, säger tränaren Stefan Rehn. Vi går naturligtvis för tre poäng!
– Vi är inne i en god trend, säger anfallaren Sara Lindén.


I matcherna mot mästarna FC Rosengård och Linköping i de två senaste omgångarna har Kopparbergs/Göteborg FC ställt upp på ett lite annorlunda sätt än tidigare under säsongen.
Om vi leker med siffror kan spelsystemet beskrivas som 4-2-3-1 eller 4-1-4-1, lite mer defensivt på pappret, men samtidigt har balansen i laget sett stabil ut – och målchanserna har dykt upp likafullt.
– Det har fungerat fint, säger Stefan Rehn.
Blir det samma spelsystem mot Kristianstad?

Kristin Hammarström är tillbaka i KGFC i matchen mot KDFF. Foto: PER MONTINI Kristin Hammarström är tillbaka i KGFC i matchen mot KDFF. Foto: PER MONTINI

– Jag grunnar på det, men har inte bestämt mig ännu. Varje match är unik och alla motståndare uppträder på olika sätt.
– Kristianstad har vi bra koll på och vi vet hur vi ska spela för att hota dem. Men exakt hur vi ställer upp väntar jag med att avslöja.
Kristianstad föll i sin senaste match med 2-4 borta mot Örebro, har överhuvudtaget släppt in ganska många mål under säsongen, i snitt två per match. Å andra sidan har de också gjort 20 mål framåt.
KGFC har varit tajtare bakåt, bara släppt in 13 mål hittills i år. Framåt har det gått lite mer trögt, 15 mål på elva matcher.
I de senaste matcherna har veteranen Sara Lindén, som kom till KGFC 2005 från Dalsjöfors, haft rollen som target, bollhållare och uppspelspunkt, efter några matcher innan dess då hon startade på bänken.
– Sara funkar bra i 10-rollen, menar Stefan Rehn. Med henne på planen kan vi få längre anfall och etablera spel på motståndarens planhalva.
Sara Lindén själv tycker att hon varit pigg och i bra form efter VM-uppehållet, och är redo igen inför mötet med KDFF.
– Det brukar bli jämna matcher mot Kristianstad, säger 31-åringen, som blir 32-åringen om bara några veckor.
– De är snabba i anfallspelet och brukar uppträda riktigt sammansvetsat, som ett lag. Det blir en tuff match, men jag både hoppas och tror att vi kan bygga vidare på det vi visat mot både Rosengård och Linköping.
Vad känner du att du tillför?
– Jag brukar vara ganska lugn, kan hålla i bollen och ge oss tid i anfallsspelet, skapa mer variation framåt.
Du har börjat på bänken några matcher innan de två senaste, hur är du på att hantera det?
– Man vill alltid spela så klart. Men det är bara att köra på och göra sitt bästa när chanserna dyker upp. Jag vet vad jag kan.
Stefan Rehn kan se tillbaka på en bra träningsvecka sedan segern mot Linköping. Han hoppas att flytet och medvinden håller i sig under hösten, där tre bortamatcher närmast står på tur – Holmalund i Svenska Cupen, Piteå och Hammarby i allsvenskan. 
Men känslan i truppen måste vara god efter krysset mot Rosengård och segern mot Linköping?
– Så är det absolut, säger Rehn. Det är go i laget nu!
Hur ser du på tabelläget?
– Vi kollar inte så mycket på tabellen. Det är den gamla klyschan "en match i taget" som gäller. Sedan får vi se längre fram i höst villen placering i serien vi är med och krigar om.
Kristin Hammarström, den förra landslagsmålvakten har, som vi berättat tidigare, bestämt sig för en tillfällig comeback, ställer upp som backup till Fanny Lund i Loes Geurts skadefrånvaro (hjärnskakning).
Mot Kristianstad gör "Krisse" sin första match sedan i januari 2014.
– Jag har inte sett henne i träning och vet inte var hon står, säger Rehn. Men hon har rutinen och erfarenheten, så där är jag inte orolig. Och tanken är ju att hon sitter på bänken.
Sara Lindén ser fram emot att träffasin före detta lagkamrat.
– Skjälvklart hoppas jag att Loes är tillbaka snart. Men med "Krisse" i truppen kan vi vara helt lugna. Det ska bli kul att ha henne i laget igen. Hon är en bra målvakt och en bra människa.

Filippa Curmark, som drog på sig ett gult kort senast mot Linköping, är avstängd i torsdagens match.

Matchen mot Kristianstad spelas i morgon (torsdag 6/8) på Valhalla IP. Avspark: 19.30.
 

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter