Härlig seger för F19 i omstarten

Adelina Engman gjorde två av målen när F19-serien startade om på söndagen. Foto: PER MONTINI Adelina Engman gjorde två av målen när F19-serien startade om på söndagen. Foto: PER MONTINI

KGFC hade tryck matchen igenom.
Men hamnade trots det i underläge med 0-2 på hemmaplan.
Till slut blev det ändå seger, en mäktig vändning mot KIF Örebro säkrade tre poäng på söndagen!


F19-allsvenskan startade om på söndagen.
Efter en sommar utan sol hoppade vi på ett värmande spel och tre poäng när Örebro kom på besök till Valhalla IP.
Och till slut blev det också så...
– Vi gjorde en bra match, säger tränaren Anna Stoltze. Men i den första halvleken var det KIF som var effektiva och vi som inte lyckades få bollen i mål.

Anna Stoltze berättar om ett stort spelövertagmatchen igenom, men ett ineffektivt anfallspel – till att börja med i alla fall.
Tack och lov kunde Adelina Engman ändå slå in 1-2 i slutet av den första halvleken, och sedan fullbordades vändningen under sista 45.
– Adelina är så klart viktig för oss i dag, säger Stoltze. Hon skapar egna lägen och dessutom är hon så rörlig att det också öppnar upp för andra.
Engman, finsk landslagsspelare, gjorde även kvitteringen till 2-2.
Sedan blev Älvängen-tjejen Lina Karlsson matchvinnare genom att slå in 3-2 efter en tilltrasslad situation vid en fast situation.
– Jag är jättenöjd, säger Stoltze. Vi använde sex spelare i dag som inte spelat F19 med KGFC tidigare. Inte minst var nya målvakten Amanda Olsson från Holmalund var stabil, lugn pch trygg matchen igenom.
– Men jag vill berömma alla de nya tjejerna, det är inte lätt att komma in i ett nytt lag och prestera direkt. Men de gjorde det bra!
KGFC har nu riktigt bra häng i tabelltoppen, ligger på tredje plats med halva serien spelad.
– Jag tror på en rolig höst för F19-tjejerna, säger Stoltze.
Utöver Adelina Engman deltog Sofia Skog, Julia Wahlberg, Victoria Bergkvist och  Marika Bergman Lundin från a-truppen i söndagens match.
KGFC:s allsvenska lag möter Kristianstad på hemmaplan på torsdag. En ny chans att krypa närmare tabelltoppen. Den matchen vill ingen missa!

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter