Seger mot Linköping efter drömmål av Melis

Manon Melis slog till med ett riktigt klassmål när KGFC slog tillbaka Linköping på Valhalla IP. Foto. PER MONTINI Manon Melis slog till med ett riktigt klassmål när KGFC slog tillbaka Linköping på Valhalla IP. Foto. PER MONTINI

Innan avspark kallade Stefan Rehn matchen mot Linköping för "sista chansen".
Och Kopparbergs/Göteborg FC tog den!
– I dag visade vi attityd och glöd, tycker Manon Melis, som avgjorde med ett riktigt drömmål.
– Den skönaste segern i min karriär, säger målvakten Fanny Lund, som höll nollan i allsvenskan för första gången.


En förlust mot Linköpings FC på torsdagskvällen hade med all sannolikhet inneburit att KGFC med kunnat glömma alla tänkar på toppstrid i allsvenskan 2015.
Nu lever hoppet fortfarande, med halva serien kvar att spela.
– Det här var en riktigt, riktigt skön seger, menar Stefan Rehn. Bra för självförtroendet, härligt rent mentalt att vi kunde visa vad vi är kapabla till, en skön känsla att ta med sig in i andra halvan av serien.

Efter en svagare insats mot Eskilstuna, reste sig KGFC i bortamatchen mot svenska mästarna Rosengård i söndags, hade ledningen med 2-1 ända in mot målsnöret.
– Det var bittert att tappa till ett kryss där, säger Manon Melis. Men vi tog med oss känslan från den matchen till matchen i dag.
– Vi var taggade, snackade mycket med varandra, jobbade hårt och gav oss fan på att vi skulle klara av det.
Inte minst Melis själv föregick med gott exempel matchen igenom, var giftig i offensiven och tog dessutom stort defensivt ansvar. Kanske var det säsongens bästa match för den holländska skyttedrottningen.

Du har haft lite måltorka, skönt att det släppte?
– Jag har varit med länge och vet att man som forward kommer in i perioder när bollen inte vill in. Men jag har aldrig varit orolig, jag vet att det lossnar igen för eller senare. Det gäller bara att jobba på.
Matchens enda mål var en drömträff det kommer att snackas om på Valhalla IP under lång tid. Manon fick bollen från Lieke Martens, drev in i planen från vänster, passerade två motståndare och slog in bollen vid den bortre stolpen.
– Riktigt snyggt, menar Stefan Rehn.
I slutet av första halvleken och långa stunder i den andra låg tabelltrean Linköping på för ett reduceringsmål. Och möjligheter saknades inte, men en kombination av dåliga avslut, bra försvarspel och ett strongt målvaktjobb av Fanny Lund, gjorde att göteborgarna kunde hålla undan.
– Första nollan i allsvenskan, helt underbart, jublar Fanny!
Lund, Melis och Stefan Rehn är alla inne på att det var mentalt viktigt att ta tre poäng mot ett så starkt lag som Linköing.
– De kanske till och med förtjänade att få in en kvittering, säger Melis ödmjukt. Men i dag var det vi som hade studsarna med oss. I ett par tidigare matcher har det gått emot oss, sådant jämnar ut sig.
Fanny Lund har nu stått fyra raka matcher för KGFC i skadade Loes Geurts frånvaro. I nästa vecka, lagom till matchen mot Kristianstad på torsdag, är den förra landslagskeepern Kristin Hammarström tillbaka i laget, som backup.
– Det triggar mig bara, säger Fanny. Det känns stort bara att få vara med i samma lag som henne. 
KGFC kröp i och med segern lite närmare topplagen i allsvenskan. I nästa vecka väntar ny hemmamatch, då mot Kristianstad. Matchstart 19.30.
– Vi är på gång nu, säger Stefan Rehn.
Filippa Curmark drog på sig sin tredje varning i matchen mot Linköping och är avstängd mot Kristianstad.


Kopparbergs/Göteborg FC - Linköpings FC 1-0 (1-0)
1-0 (18) Manon Melis


Så här spelade KGFC:

Fanny Lund
---
Marlene Sjöberg
Kathlene Fernström
Arna Sif Asgrimsdottir
Catrine Johansson
---
Elin Rubrnsson (UT 84, Anna Ahlstrand)
Filippa Curmark (UT 84, Andrine Hegerberg)
Danielle van de Donk
Lieke Martens
---
Sara Lindén (UT 73, Rebecka Blomqvist)
Manon Melis

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter