Allsvenskan väntar igen för KGFC:s Europamästare

Rebecka Blomqvist var med i det svenska F19-landslaget som vann EM-guld i måndags. Nu väntar Linköping – och ett snabbt återseende med två av kompisarna från landslaget. Foto: TORE LUND Rebecka Blomqvist var med i det svenska F19-landslaget som vann EM-guld i måndags. Nu väntar Linköping – och ett snabbt återseende med två av kompisarna från landslaget. Foto: TORE LUND

Mästarinnan är hemma igen.
Taggad, redo och spelsugen som aldrig förr inför matchen mot Linköping på Valhalla IP.
– Jag har svävat som på moln hela veckan, säger Rebecka Blomqvist, som träffade sina lagkamrater i KGFC igen på onsdagen efter F19-guldet i måndags kväll.


Det har varit en hektiskt vecka för Rebecka Blomqvist.
– Jag har nog inte riktigt förstått ännu vad det är vi ställt till med, säger "Rössö", som är 18-åringens smeknamn. Jag har varit som i en bubbla sedan finalsegern, i dag börjar jag ändå landa lite, börjar förstå att jag varit med om något mäktigt och stort.
Men faktum är att Rebecka var optimistisk redan innan hon satte sig på planet till Israel, där F19-EM avgjordes, för ett par veckor sedan.
– Jo, jag trodde på minst semi, skrattar hon. Men det blev ju bättre än så! Jag visste att vi var bra, men guld kanske var mer än dröm än en realistisk målsättning.

Rebecka, som kom till Kopparbergs/Göteborg FC från IK Rössö i Uddevalla - därav smeknamnet – under förra året, lyfter fram sammanhållningen, lagkänslan och moralen när hon ska försöka förklara varför EM blev en sådan succé.
– Vi har varit ett väldigt tajt gäng, alla har brunnit för samma sak och dragit åt samma håll.
Rebecka spelade den första EM-matchen från start, satt sedan på bänken, men kom in i semifinalen mot Tyskland och slog den avgörande straffen som tog Sverige till final mot Spanien.
– Det var en grym känsla, säger hon. Final, man fick nypa sig i armen.
I finalen gick Sverige i från till 2-0 ganska snabbt, det var inte riktigt läge för offensiva byten och Rebecka blev kvar på bänken under hela matchen.
– Jag tycker vi hade bra kontroll på Spanien, säger hon. De hade mest boll men lyckades inte komma till några riktigt farliga chanser. Det var hyfsat lugnt att titta på, även om jag höll i gång och var beredd om det skulle bli ett inhopp.
Efter triumfen och EM-guldet firade tjejerna halva natten. På tisdagen blev de hämtade av ett plan som chartrats av Svenska Fotbollförbundet. Sedan blev det ännu mer hyllningar och firande på Arlanda där ett stort pressuppbåd tog emot tillsammans med bland andra a-landslagets förbundskapten Pia Sundhage.
– Den allsvenska debuten var mitt största ögonblick som fotbollspelare innan det här, ler Rebecka. Men EM-guldet slår så klart allt jag tidigare varit med om.
På torsdagen väntar allsvensk vardag igen. På onsdagen tränade Rebecka med laget igen, möttes av kramar och grattis och blommor från lagkompisar och tränare.
Är du redo för match med en gång?
– Absolut! Men vi får se hur Stefan Rehn tänker. Får jag chansen är jag beredd!
Hur tror du ett EM-guld påverkar självförtroendet?
– Haha, det har ju inte blivit sämre efter det här i alla fall.
Torsdagens motståndare, Linköpings FC, kommer till bortamatchen i Göteborg med två färska europamästare i truppen, mittfältaren Tove Almqvist och skyttedrottningen Stina Blackstenius.
– Stina visade ju i EM att hon är en grym målskytt, henne får vi se upp med.
Hur ska det bli att möta dem?
– Lite konstigt, det var ju bara några dagar sedan vi lirade i samma lag. Men väl på planen tror jag det där är som bortblåst. Då vill jag bara vinna!
Det är en viktig match?
– Jag såg ju att tjejerna gjorde en bra match mot Rosengård, vilket fantastisk mål av "Marre" (Marlene Sjöberg) till exempel. Det känns som vi är på gång. Nu vill jag vara med och bidra till att vi klättrar i tabellen!
Innan avspark i matchen mellan KGFC och Linköping kommer de färska europamästarrna Blomqvist, Almqvist och Blackstenius att hyllas av publiken och hemmalaget.
Matchen startar 19.30.
KGFC hoppas förstås på storpublik i kölvattnet av F19-guldet.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter