Kristin Hammarström tillbaka i KGFC

Kristin Hammarström drar på sig KGFC-tröjan igen. Kristin Hammarström drar på sig KGFC-tröjan igen.

Kristin Hammarström är tillbaka!
Den meriterade förra landslagsmålvakten slutade egentligen med fotbollen inför säsongen 2014, men har nu tackat ja till att hjälpa KGFC under ordinarie målvakten Loes Geurts skadefrånvaro.
– Jag har fortfarande ett stort hjärta för klubben och i den här situationen var det självklart för mig att ställa upp, säger 33-åringen.


Det var under en träning för två veckor sedan som den holländska landlagskeepern Loes Geurts fick en smäll i huvudet och drabbades av en hjärnskakning.
Sedan dess har hon besvärats av huvudvärk till och från och inte kunnat delta i någon av de tre senaste matcherna för KGFC.
– Vi hoppas självklart att Loes är tillbaka så snart som möjligt, men man måste vara försiktig med huvudskador och skynda långsamt. Just nu vet vi inte när Loes är kurant igen, säger sportchefen Lasse Svensson
Jättetalangen Fanny Lund, 18, har vaktat kassen mot Örebro, Eskilstuna och Rosengård och har gjort det bra, men bakom henne har det inte funnits någon reservmålvakt. Vid en eventuell skada på Fanny är det isländska mittbacken Arna Sif Asgrimsdottir som stått beredd att klivit in mellan stolparna.
– Vi behövde en målvakt till och bestämde oss i det läget för att slå en signal till "Krisse", säger Lasse Svensson.

Kristin Hammarström, som har över 200 allsvenska matcher och 29 landskamper i bagaget och numera bor hemma i Örebro igen, behövde inte tveka länge innan hon tackade ja.
– Jag hade tre fantastiska år i Göteborg och känner fortfarande starkt för klubben, säger hon. Tanken är att jag ska vara backup till Fanny, hon är jätteduktig och förhoppningsvis slipper jag kliva in i målet. Det jag sett av Fanny har imponerat på mig, hon har det mesta för att gå riktigt långt som målvakt.
Hammarström, som blev mamma till lille Olle för ganska exakt ett år sedan, har inte spelat en fotbollsmatch sedan i januari 2014, men har hållit i gång som målvaktstränare i Rynninge IK.
– Jag har ju inte lämnat fotbollen helt och skulle det bli aktuellt skulle jag säkert kunna stå någon match.
Vad tror du om formen?
– Jag måste svara blankt på den frågan, jag har helt enkelt ingen aning. Den har varit bättre så klart och fysiken kanske inte är vad den har varit.
– Men jag har ju varit med förr, speluppfattningen finns säkert kvar och min erfarenhet och rutin kan nog räcka en bit.
Har du saknat fotbollen?
– Jag trodde nog jag skulle gräva ner mig mer än jag gjort, säger "Krisse". Men i och med att jag var gravid och fick en son blev det snabbt nytt fokus i livet. Men självklart finns det stunder när jag saknar sammanhållningen, omklädningsrummet och kickarna man fick från fotbollen.
Hur ska det bli att få uppleva den allsvenska pulsen igen?
– Häftigt, även om det bara blir från bänken! 
Hur länge räknar du med att din comeback ska vara?
– Bara tills Loes Geurts är tillbaka från sin skada.
KGFC-tränaren Stefan Rehn är mycket nöjd med att åter ha knutit Kristin Hammarström till laget.
– "Krisse" var nummer ett i Sverige när hon slutade, säger han. En fantastisk målvakt, jag är övertygad om att hon fortfarande håller en mycket hög nivå och är tacksam över att hon ställer upp för oss nu.
Kristin Hammarström kommer att vara tillgänglig för spel i KGFC i slutet av den här veckan, senast till hemmamatchen mot Kristianstad den 6 augusti.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter