Kryss och bra spel mot svenska mästarna

Elin Rubensson och Marlene Sjöberg, KGFC:s målskyttar i bortamatchen mot FC Rosengård. Foto. PER MONTINI Elin Rubensson och Marlene Sjöberg, KGFC:s målskyttar i bortamatchen mot FC Rosengård. Foto. PER MONTINI

Det såg ut att bli tre poäng – och förnyat häng i tabelltoppen.
Men i matchens slutsekunder kvitterade svenska mästarna FC Rosengård med en fint slagen frispark.
– Självklart känns det oerhört bittert just nu, säger tränaren Stefan Rehn. Taktiskt sett gjorde vi en väldigt bra match och vi skapade dessutom nog med chanser för att göra ännu fler mål


Bortamatch mot FC Rosengård.
Svårare blir det inte.
Men Kopparbergs/Göteborgt FC tog kampen, gjorde en av säsongens hittills vassaste prestationer, ledde vid två tillfällen efter snygga mål av Elin Rubensson och lagkaptenen Marlene Sjöberg, men lyckades inte hålla undan.
– Hade jag fått frågan innan hade jag köpt en poäng på bortaplan mot svenska mästarna, säger Stefan Rehn. Men som matchen såg ut är vi ju lite besvikna nu över att vi inte fick med hos hela kakan.

Rehn ställde upp med en taktisk plan mot Rosengård som gick ut på att ta kampen centralt och dessutom komma runt på kanterna.
– Tjejerna gjorde det jättebra, säger han. Vår defensiv fungerade och dessutom fick vi loss spelare i djupet och på kanterna, Kalla det 4-2-3-1 eller 4-3-3, det där flyter ju lite. Men det slog väl ut, vi vågade verkligen gå för det i dag.
1-0 kom i den 51 matchminuten efter fint samspel mellan nya Danielle van de Donk och Elin Rubensson, där den sistnämna kunde slå in bollen vid den vänstra stolpen. Men glädjen blev dessvärre inte långvarit. Bara sju minuter senare, när unga målvakten Fanny Lund kom lite snett på en luftboll, var kvitteringen ett faktum.
– Starkt av oss att komma tillbaka och återta ledningen, menar Rehn.
För efter ett fint solonummer av Marlene Sjöberg, som drev bollen en bra bit och sedan fick på en kanonträff och kunde se skottet gick in i det vänstra krysset, var KGFC i ledningen igen. En ledning som skulle stå sig ända till matchens absoluta slutskede.
– Jag tycker ändå att det kändes stabilt, säger Rehn. Att de sedan får en frispark i sista minuten och lyckas slå in den på ett fint sätt, känns så klart bittert. Men sett över 90 minuter tycker jag vi gör en bra prestation.
En av årets bästa insatser?
– Ja, det vill jag nog påstå. Jag tycker synd om tjejerna att de inte fick med sig en seger. Det hade de varit värda.
Tre spelare i KGFC tvingades lämna planen med skadekänningar – Filippa Curmark, Manon Melis och Marlene Sjöberg.
– Jag hoppas alla kan vara med på torsdag mot Linköping, säger Rehn. Men vi får titta på dem ordentligt i veckan.
Lieke Martens spelade inte heller?
– Det är samma där, jag hoppas på henne till på torsdag.
Matchen mot Linköping börjar 19.30 den 30 juli. Valhalla IP är så klart platsen att vara på då.
– Vi tar med oss en bra känsla efter insatsen mot Rosengård, säger Rehn, Nu ser vi fram mot att möta ännu ett av topplagen.


FC Rosengård - Koppabergs/Göteborg FC 2-2 (0-0)

0-1 (51) Elin Rubensson
1-1 (59) Kirsten van de Ven
1-2 (78) Marlene Sjöberg
2-2 (90) Natasa Andonova

Så här spelade KGFC:

Fanny Lund
---
Marlene Sjöberg (UT 86, Sofia Skog)
Kathlene Fernström
Arna Sif Asgrimsdottir
Catrine Johansson
---
Elin Rubensson
Filippa Curmark (UT 47, Adelina Engman)
Andrine Hegerberg
Danielle van de Donk
---
Sara Lindén
Manon Melis (UT 75, Anna Ahlstrand)

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter