Nu väntar svenska mästarna – då är  Arna redo

Arna Sif Asgrimsdottir har övertygat i mittförsvaret i KGFC:s senaste matcher. Nu ser hon fram mot den tuffa kampen mot svenska mästarna från Malmö. Foto: TORE LUND Arna Sif Asgrimsdottir har övertygat i mittförsvaret i KGFC:s senaste matcher. Nu ser hon fram mot den tuffa kampen mot svenska mästarna från Malmö. Foto: TORE LUND

Efter två bra insatser på raken börjar mittbacken Arna Sif Asgrimsdottir på allvar finna sig tillrätta i Kopparbergs/Göteborg FC.
Mot FC Rosengård på söndag ställs hon inför sin tuffaste utmaning hittills.
– Sveriges bästa lag, flera jättebra spelare, men vi är också bra och jag hoppas vi kan visa det nu, säger den 22-åriga isländskan.


Arna Sif Asgrimsdottir, som fyller 23 den 12 augusti, kom till Göteborg i februari, provspelade under en vecka och fick därefter kontrakt med KGFC.
– Men jag tyckte det gick trögt för mig i början, säger hon. Nytt land, ny stad, nytt språk, nytt lag och en tuffare liga. Det tog lite tid att anpassa sig.
Men efter VM-uppehållet tycks nu bitarna ha fallit på plats.
– Arna har varit stark i matcherna mot Örebro och Eskilstuna, säger tränaren Stefan Rehn. Hon har bra attityd, är tuff i närkamperna och riktigt duktig i luften.

Rehns beskrivning stämmer väl överens med Arnas egen bild av sig själv som fotbollsspelare.
– Jag är inte snabbast i världen och inte mest teknisk heller, skrattar hon. Men jag jobbar hårt, är orädd av mig, gillar närkampsspel och är bra på huvudet.
– Jag vill vara en ledare på planen, har varit kapten i mina lag hemma på Island. Det är de egenskaperna jag vill visa här också.
Hur trivs du i Sverige och i Göteborg?
– Väldigt bra. Stan är fin och tjejerna i laget har tagit emot mig på ett bra sätt. Jag bor på samma ställe i Mölndal som Manon Melis och vi brukar prata en hel del.
Arna har deltagit i sju av årets matcher för KGFC. Hon har spelat både mittfältare och mittback – men det är i försvaret hon trivs bäst.
– Ja, nu känns det så. Trots att vi inte fått med oss de poäng vi önskat i de senaste matcherna tycker jag att spelet fungerat bra för egen del. Jag fortsätter gärna som mittback, känner mig bekväm i den rollen.
Hur ser du på matchen mot Rosengård?
– Det blir tufft så klart. De har visserligen tappat Anja Mittag och Therese Sjögran och kanske har någon skada dessutom, men det är fortfarande ett fantastiskt lag.
– Men vi har inte visat vårt bästa ännu. Jag hoppas det är dags nu!
Matchen mot FC Rosengård spelas på Malmö IP på söndag och börjar 17.00.
Nästa hemmamatch spelas på Valhalla IP nästa torsdag. Då står Linköping för motståndet. Matchstart 19.30.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter