Förlust mot Eskilstuna – trots ledning

Filippa Curmark gjorde en fin insats på mitten i mötet med Eskilstuna. Men det blev inga poäng med in i omklädningsrummet för KGFC. Foto: PER MONTINI Filippa Curmark gjorde en fin insats på mitten i mötet med Eskilstuna. Men det blev inga poäng med in i omklädningsrummet för KGFC. Foto: PER MONTINI

Det började så bra, ledning redan efter tio minuter.
Men Kopparbergs/Göteborg FC lyckades inte ta med sig poängen från hemmamatchen mot Eskilstuna på söndagkvällen – när slutsignalen ljöd stod det 1-3 på anslagstavlan.
– Det är jäkligt surt, jag är väldigt besviken på att vi inte presterade bättre, säger mittfältaren Filippa Curmark.


Hemmamötet med Eskilstuna var oerhört viktigt med tanken på utseendet i tabellen.
– Vi hade behövt tre poäng för att haka på ordentligt i toppen, säger tränaren Stefan Rehn. Men nu tappar vi istället mark, så är det.
Matchen mot kometen Eskilstuna, tuffa och starka som vi lärt oss, började annars på bästa sätt för KGFC. Efter ett inledande ställningskrig kunde Lieke Martens ta sig in från vänsterkanten, slå en tunnel på sin back och komma fram till ett distinkt avslut, 1-0.

Danielle vand de Donk gjorde sin KGFC-debut mot Eskilstuna på söndagen. Foto: PER MONTINI Danielle vand de Donk gjorde sin KGFC-debut mot Eskilstuna på söndagen. Foto: PER MONTINI

Men bara två minuter senare höll sig den förra KGFC-spelaren Olivia Schough framme vid en snäv bakåtpassning, kunde sno bollen framför fötterna på målvakten Fanny Lund och enkelt slå in kvitteringen.
– Det är olyckligt, säger Stefan Rehn. Men samtididigt uppstår sådana situationer. Vi ska kunna fortsätta trumma på i det läget.
Strax efteråt kände målskyttten Martens av sin skada i sätesmuskeln och tvingades byta. Spelmässigt var resten av halvleken dock jämn, men två fasta situationer och två nickmål gav Eskilstuna ledningen med 3-1.
– Det blev en tuff uppförsbacke där, säger Stefan Rehn.
KGFC:s nyförvärv Danielle van de Donk gjorde debut för sin nya klubb. Efter Martens skada tvingades hon dock ut på vänsterkanten, en position som den bollskickliga holländskan inte gillar lika mycket som att spela centralt.
– Av det jag sett av laget under de veckor jag varit här, vet jag att vi kan mycket bättre än så här, säger van de Donk. Jag vet att jag kan bättre och jag längtar redan efter nästa match och en möjlighet att få visa det.
Vad kan bli bättre?
– Nästan allting!
KGFC försökte ta sig tillbaka in i matchen under den andra halvleken, men passningsspelet funkade inte fullt ut och de riktigt heta målchanserna uteblev.
Flippa Curmark, som gjorde en bra match på mittfältet, var mycket besviken efter förlusten.
– Jag vet ju att vi egentligen inte är sämre än Eskilstuna, säger hon. Men i dag nådde vi inte den nivån. Det är deppigt nu.
Även Stefan Rehn deppade efter matchen.
– Förluster är alltid jobbiga, säger han. Men nu tappar vi mark i toppstriden. Hädanefter får vi plocka fram den gamla klyschan om att ta en match i taget. Vi har två tuffa matcher under de kommande veckorna, mot Rosengård och Linköping. Vi får fokusera på dem och inte på hur tebellen ser ut längre fram i höst.
– Det är trots allt mycket kvar att spela om.
Vänsterbacken Catrine Johansson tvingades kasta in handduken under matchdagen på grund av sjukdom. Inte heller målvakten Loes Geurts kunde delta på grund av den hjärnskakning hon drabbades av i förra veckan. Beata Kollmats är borta sedan tidigare och dessutom är Rebecka Blomqvist i väg på landslagsuppdrag, F19-VM som just nu avgörs i Israel.
Efter segern mot på söndagen klev Eskilstuna upp på andra plats i tabellen, sju poäng före KGFC, som är kvar på femte plats.
I nästa match, söndag 26 juli, väntar svenska mästarna Rosengård på bortaplan.

Kopparbergs/Göteborg FC 1-3 (1-3)

1-0 (10) Lieke Martens
1-1 (12) Olivia Schough
1-2 (30) Louise Quinn
1-3 (44) Vaila Barsley

Så här spelade KGFC:

Fanny Lund
---
Marlene Sjöberg
Kathlene Fernström
Arna Sif Asgrimsdottir
Julia Wahlberg (UT 69, Sofia Skog)
---
Elin Rubensson (UT 75, Sara Lindén)
Danielle van de Donk
Filippa Curmark
Lieke Martens (UT 33, Andrine Hegerberg)
---
Adelina Engman
Manon Melis

 

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter