Debutdags för Danielle: "Jag har längtat!"

Danielle van de Donk har varit i Göteborg i två veckor. Nu är alla papper i ordning och på söndag gör hon debut. Foto: TORE LUND Danielle van de Donk har varit i Göteborg i två veckor. Nu är alla papper i ordning och på söndag gör hon debut. Foto: TORE LUND

Danielle är redo!
I matchen mot Eskilstuna kliver den holländska VM-stjärnan för första gången in i hetluften med sitt nya lag. Och det är en spelsugen 23-åring som nu drar på sig KGFC-tröjan.
– Jag hoppas att jag kan bidra till att vi vinner på söndag, säger hon.


Kopparbergs/Göteborg FC har på ett par år lockat till sig den ena holländska stjärnan efter den andra. Med Danielle van de Donk i truppen har vi nu en kvartett "orange" tjejer med bas på Valhalla IP.
– Jag ser det bara som positivt, säger Danielle van de Donk. Vi känner varandra både på och utanför planen, är samspelta efter alla landskamper tillsammans.
Efter bara två veckor i stan har van de Donk ännu så länge bara hunnit lära sig att snappa upp några fotbollstermer på svenska. Men hennes landslagskompisar Manon Melis, Lieke Martnes och Loes Geurts är alla duktiga på språket, och Danielle vill också lära sig...
– ...det kommer nog att gå bra, skrattar hon.

Tills vidare bor mittfältaren, som gjorde så bra i från sig i VM, hemma hos bästa polaren Lieke Martens. Hon har fixat en cykel och hunnit trampa runt Göteborg några varv och har än så länge inget negativt att säga om sin nya hemstad.
– Det är jättefint här, jag trivs redan. Jag har sett Avenyn, den stora parken (Slottsskogen), allt vatten och jag tycker det är mysigt här.
När får du egen lägenhet?
– Det blir nog först till nästa säsong, om jag är kvar då. Men Lieke och jag delar rum i landslaget, känner varandra utan och innan, så det kommer att gå bra att bo med henne.
Hur har du kommit in i laget?
– Hur bra som helst! Alla tjejerna är goa och de har verkligen gjort så att jag redan känner mig som en del av laget.
Danielle van de Donk är en jobbande, kvick och tuff central mittfältare, som gärna går med i offensiven men för den sakens skull inte bangar för att ta slitet hemåt.
– Danielle är en spelare som springer i 90 minuter, lovar kompisen Lieke Martens.
Vad vet du om Eskilstuna som ni möter på söndag?
– Jag vet att de ligger med i toppen, jag vet att det kommer att bli tufft, säger van de Donk. Men jag har kommit till ett bra lag, det har jag redan sett. Det är en viktig match, jag hoppas att vi kan ta tre poäng!
KGFC har tränat bra i veckan och coachen Stefan Rehn kommer till match mot Eskilstuna med tillförsikt.
– Vi har några skavanker, men jag hoppas de flesta av tjejerna är tillgängliga, säger han. Spelarna har varit hungriga på träningarna i veckan och dessutom har vi kört lite teambuilding ovanpå det. Känslan är god.
De enda som med all säkerhet inte spelar är målvakten Loes Geurts och korsbandsskadade Beata Kollmats. Geurts har drabbats av en hjärnskakning efter en smäll på träning i förra veckan.
Fanny Lund, som gjorde det bra i sin allsvenska debut mot KIF Örebro senast, fortsätter i målet.
# Marlene Sjöberg, som fick en kraftig smäll i pannan mot Örebro, är helt kurant.
# Catrine Johansson har lite ont i en axel, men fysion Sara Erlandsson har satt henne i speldugligt skick.
# Lieke Martens har haft lite problem med en muskel högt upp på låret och har kört på egen hand vid ett par tillfällen under veckan. Om inget tillstöter spelar hon dock.
# Manon Malis har också lite småtrubbel, men spelar troligen.

Matchen mot Eskilstuna börjar klockan 17.00 på söndag den 19 juli. Valhalla IP är så klart platsen att vara på då. Ta chansen att se KGFC och lagets nya holländska Danielle van de Donk!

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter