Glöm VM  – nu kör vi i gång allsvenskan igen!!!!

Lieke Martens, Danielle van de Donk, Loes Geurts och Manon Melis sätter holländsk prägel på Göteborg. Lieke Martens, Danielle van de Donk, Loes Geurts och Manon Melis sätter holländsk prägel på Göteborg.

Omstart av allsvenskan!
Halva holländska landslaget (nja, men nästan…) i truppen, 8-0 mot Mallbacken i bagaget, positiva rapporter från träningarna i veckan! Och dessutom en hälsning från Robin van Persie till KGFC:s VM-spelare från Nederländerna…
– Jag ser fram emot resten av sommaren och hösten, säger anfallsesset Manon Melis.


I morgon möter Kopparbergs/Göteborg FC KIF Örebro i första matchen efter VM-uppehållet. Tuff match mellan två av lagen som förväntas utmana FC Rosengård om guldet i år.
KGFC kommer taggade och väl förberedda.
– Vi har tränat tufft, säger tränaren Stefan Rehn. Fokuserat på aggressiviteten i försvarsspelet och rörligheten framåt, att hitta fler alternativ när vi attackerar.

Robin van Persies hälsning till det holländksa VM-laget på Twitter! Robin van Persies hälsning till det holländksa VM-laget på Twitter!

Ett första svar kom i träningsmatchen mot Mallbacken i torsdags – seger med 8-0!
– Jo, vi var bra, säger Rehn. Men träningsmatch är träningsmatch och vi ska inte dra för stora växlar på resultatet. Men visst ger det vind i ryggen inför omstarten.
Sedan våravslutningen har Lisa Ek lämnat truppen, letar fortfarande efter ny klubb. På plussidan hittar vi de två F19-tjejerna Marika Bergman Lundin och Viktoria Bergqvist och dessutom den holländska VM-stjärnan Danielle van de Donk.
– Kul med F19, tycker Stefan Rehn. De är här i första hand för att se och lära, men de är så duktiga att de säkert kommer att få speltid i allsvenskan under hösten. Danielle är en klasspelare, hon kommer att lyfta oss!
Danielle van de Donk är inte spelklar i omstarten mot Örebro – det så kallade ”fönstret” öppnar först den 15 juli – men hon har tränat med laget under veckan och är supertaggad inför debuten med sitt nya lag, troligen i hemmamatchen mot Eskilstuna nästa söndag, den 19 juli.
– Jag har haft en fin vecka i Göteborg, inte hunnit se så mycket av staden ännu, men jag har blivit väl emottagen och alla tjejerna i laget är grymt goa och trevliga, säger van de Donk.
Med Danielle i truppen spelar nu fyra startspelare från det holländska VM-laget i Göteborg. Tränare Rehn ser bara fördelar med det.
– Den holländska mentaliteten är lik vår, säger han. Tjejerna har lätt att anpassa sig och lära sig språket och allt som är runt omkring. Sedan är det ju en enorm fördel för oss att de känner varandra så väl från landslaget.
Skyttedrottningen Manon Melis håller med.
– Det ger en trygghet, menar hon. Vi känner varandra väl och hittar varndra på planen.
Melis och målvakten Loes Geurts har varit i Sverige länge nu, men Lieke Martens kom i fjol och med bästa kompisen Danielle van de Donk i laget kanske vi kan förvänta oss ännu mer från henne.
– Vi hittar varandra i sömnen, skrattar Lieke…
Danielle van de Donk, som spelade en halvlek i träningsmatchen mot Mallbacken i förra veckan, har hunnit visat sina kvaliteter på träningarna i veckan och Stefan Rehn bara myser när han ska beskriva hennes egenskaper.
– Bra spelsinne, härlig attityd och tuff som sjutton…
Landslagskompisen Manon Melis är inne på samma linje när hon ska beskriva sin landsmaninna och hennes spetskvaliteter på fotbollsplanen.
– Danielle har det mesta, hon vet hur jag löper och hennes samspel med Lieke på vänsterkanten kommer att bli viktigt för oss!
Inför morgondagens match mot KIF Örebro är skadeläget i KGFC ganska gynnsamt. 
# Marlene Sjöberg (ömmande ljumskar) är spelklar.
# Kathlene Fernström (framsida lår) spelar troligen.
# Fanny Lund (lätt känning i ett knä) kan sitta på bänken.
# Sofia Skog (ljumske) och Beata Kollmats (korsband) spelar dock inte.
Forwardsstjärnan Manon Melis och tränaren Stefan Rehn ser mycket fram emot omstarten av allsvenskan och är fokuserade på att ta upp jakten på FC Rosengård i tabelltoppen.
– Jag kände i VM att Holland är en nation på uppgång, säger Melis. Jag vill visa i allsvenskan att vi som kommer från Holland kan hjälpa KGFC till bra resultat.
Stefan Rehn:
– Uppehållet har bara gett bra svar. Vi är redo!

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter