Storseger i debuten för Danielle

Danielle van de Donk gjorde debut för KGFC i går i träningsmatchen mot Mallbacken. Danielle van de Donk gjorde debut för KGFC i går i träningsmatchen mot Mallbacken.

Hon anlände till Göteborg i onsdags kväll.
Mindre än ett dygn senare gjorde hon debut för sitt nya lag, Kopparbergs/Göteborg FC.
– Danielle van de Donk har spetskvaliteter vi kommer att få stor glädje av under sommaren och hösten, säger KGFC:s tränare Stefan Rehn.


Den holländska VM-spelaren Danielle van de Donk blev klar för KGFC under förra veckan. Hon blev därmed den fjärde i raden av holländare i laget.
– Det känns underbart att komma till ett nytt lag där jag redan känner så många av lagkamraterna, säger van de Donk.
– Jag är kompis med Manon Melis och Loes Geurts förstås, men Lieke Martens och jag är jättetajta kompisar sedan vi var 17 eller 18 år gamla, hon är min bästa vän!
– Vi delar alltid rum under landslagssamlingarna till exempel.

23-åringen, som närmast kommer från PSV/FC Eindhoven, kastades in i hetluften direkt efter ankomsten till Sverige sent i onsdags kväll. Hon spelade första halvlek i torsdagkvällens träningsmatch mot Mallbacken. Matchen spelades på Våxnäs IP i Karlstad och utvecklade sig till en ren uppvisning av Kopparbergs/göteborg FC.
– Det såg bra ut, säger Stefan Rehn ödmjukt efter hela 8-0 mot den allsvenska konkurenten. Den här matchen kommer perfekt i planeringen, en vecka innan omstarten av allsvenskan.
– Vi har tränat väldigt bra under VM-uppehållet och det finns fog för att vara lite optimistisk inför fortsättningen av allsvenskan.
Danielle van de Donk startade matchen i går som innermittfältare tillsammans med Filippa Curmark. Hon gjorde inga mål, men jobbade hårt och bidrog ordentligt till att KGFC kunde dominera matchen totalt.
Om du ska bedöma dig själv som spelare, vilka kvaliteter vill du lyfta fram?
– Det är väl bättre att andra får svara på det, skrattar van de Donk. Men jag är ganska snabb och har hyfsad teknik och försöker att alltid visa bra attityd och jobba för laget.
Hur ser du på Hollands insats i VM (förlust i åttondelsfinal mot Japan, 1-2)?
– Bortsett från matchen mot Japan tycker jag vi gjorde det väldigt bra. Holland tar kliv framåt hela tiden och förhoppningsvis kan vi nå ännu längre vid nästa mästerskap.
Danielle van de Donk har ännu inte hunnit se något av sin nya hemstad Göteborg, men ser fram emot att lära känna den.
– Lieke, Manon och Loes har bara haft gott att säga om staden och laget. När jag fick chansen att komma hit tvekade jag inte ett ögonblick.
Träningsmatchen mot Mallbacken i går kväll var i stora stycken imponerande från KGFC:s sida. Första målet föll redan efter sju minuter och redan efter 19 minuter ledde Göteborg med 4-0.
Då ska man komma i håg att Marlene Sjöberg vilade på grund av sina ömmande ljumskar, att Elin Rubensson inte spelade alls (sliten efter VM) och att Melis, Martens och van de Donk bara spelade en halvlek.
– Vi gav våra nya F19-tjejer Marika Bergman Lundin och Victoria Bergqvist chansen att visa upp sig, säger Stefan Rehn. De skötte sig jättebra. Kul att vi börjat få fart på samarbetet med våra samarbetsklubbar i Göteborgs-området. Det kommer att gagna oss mycket på lite sikt.
Damallsvenskan drar i gång igen efter VM-uppehållet i nästa vecka. För KGFC:s är det då match mot KIF Örebro på Behrn Arena.
– Jag längtar, säger Stefan Rehn...

Mallbacken - Kopparbergs/Göteborg FC 0-8

0-1 Lieke Martens (7)
0-2 Adelina Engman (9)
0-3 Lieke Martens (13)
0-4 Adelina Engman (19)
0-5 Filippa Curmark (54)
0-6 Sara Lindén (68)
0-7 Andrine Hegerberg (79)
0-8 Adelina Engman (89)

Så här startade KGFC:

Loes Geurts
---
Julia Wahlberg
Kathlene Fernsström
Arna Sif Asgrimsdottir
Catrine Johansson
---
Anna Ahlstrand
Danielle van de Donk
Filippa Curmark
Lieke Martens
---
Adelina Engman
Sara Lindén

I andra halvlek byttes Manon Melis, Andrine Hegerberg, Marika Bergman Lundin och Victoria Bergqvist in.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter