VM-stjärna klar för Kopparbergs/Göteborg FC

Daniëlle van de Donk. Daniëlle van de Donk.

Kopparbergs/Göteborg FC har gjort klart med en ny mittfältare lagom till omstarten av damallsvenskan.
Det är den holländska VM-spelaren Daniëlle van de Donk, 23, som skrivit på för klubben för resten av den här säsongen.
– En mycket skicklig spelare, det har vi sett inte minst under VM i Kanada, säger tränaren Stefan Rehn.


Bästa kompis med Lieke Martens, landslagspolare med målvakten Loes Geurts och skyttedrottningen Manon Melis. Det är en mycket meriterad, tuff och spelskicklig mittfältare som nu checkar in på Valhalla IP.
Daniëlle van de Donk lämnar PSV/FC Eindhoven Vrouwen i Holland omedelbart efter VM och kommer nu att fylla luckan efter Lisa Ek i KGFC:s spelartrupp.
– Vi har följ henne en tid och hon är den exakt spelartyp vi vill ha in i laget, säger Stefan Rehn.
Hur vill du beskriva henne som spelare?
– Hon har det mesta. Daniëlle är bollsäker, passningsskicklig, kvick och målfarlig. Men ska jag sätta en egenskap främst är det nog hennes attityd jag måste lyfta fram.
– Vi får in en tuff kämpe som sliter till sista svettdroppen.

 

Ingen nackdel med tre holländska landslagskompisar i laget heller, va?
– Självklart inte. Hennes samspel med Lieke och Manon har ofta fungerat väldigt bra i landslaget och vi hoppas så klart att det ska bli så hos oss också.
Van de Donk debuterade i den holländska ligan redan som 16-åring och gjorde landslagsdebut 2010 i en vänskapsmatch mot Mexiko. Sedan dess har de blivit ytterligare 40 matcher i orange tröja och under det pågående VM i Kanada har hon varit given på det centrala mittfältet.
Övergången till KGFC har varit klar en tid, men parterna har varit överens om att inte göra övergången officiell under mästerskapet.
Men i åttondelsfinalen mot Japan, natten till onsdagen i förra veckan, tog Hollands VM-saga slut och Daniëlle van de Donk kan nu fokusera fullt ut på sin nya klubb i damallsvenskan.
– Jag har sett Hollands VM-matcher och jag tycker att Daniëlle van de Donk genomgående varit en av lagets bästa spelare, säger KGFC:s sportchef Lasse Svensson. Jag ser fram emot att se vad hon kan göra för oss under resten av säsongen. 
De fyra holländska VM-spelarna ansluter till resten av KGFC-truppen och träningarna på Valhalla IP i nästa vecka. I omstarten av Damallsvenskan möter Kopparbergs/Göteborg FC KIF Örebro på bortaplan den 9 juli. Innan dess spelar laget en träningsmatch mot Mallbacken den 2 juli.

Daniëlle van de Donk/
Ålder: 23 (24 i augusti)
Position: Central mittfältare
Klubbar: Willem II, VVV-Venlo, PSV-vrouwen
Landskamper: 40 A (6 mål), 14 U (1 mål)

 

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter