Viktig seger i Göteborgs-derbyt

Adelina Engman firade dubbelt när hon gjorde två mål i matchen mot Jitex BK.       Foto: PER MONTINI Adelina Engman firade dubbelt när hon gjorde två mål i matchen mot Jitex BK. Foto: PER MONTINI

Sista matchen innan uppehållet. Det var inte vilken match som helst för KGFC. Det var derby mot rivalen Jitex BK. Mölndalslaget som i år startat urstarkt och egentligen är det enda laget som hängt med Rosengård i toppen - tills igår. 
KGFC vann övertygande med 2-0 på Valhalla IP.
Dubbel målskytt: Adelina "Adde" Engman.


I sexpoängsmatchen mot Jitex fick vi se ett taggat KGFC redan från start. KGFC ville visa Jitex att deras slogan "en stad, ett lag" stämmer och inte bara är en... slogan. 
KGFC gick ut och tog tag i taktpinnen direkt och visade prov på bra kombinationsspel, där sista tredjedelen dock saknades. Antingen var det en centimerlång offside som blåstes av eller så var det skott som blockades. Men man skulle ta ledningen rättvist i slutet av halvleken. 
1-0, målskytt: Adelina Engman.
Ett psykologiskt viktigt mål från tjejerna klädda i svart. 

- Riktigt skönt att sätta ettan precis före paus. Efter en trevande inledning tycker jag vi får det att stämma mer och mer ju längre halvleken går. Vi går in i paus med en rättvis 1-0 ledning, säger Sophia Olofsson, som för dagen gjorde sin första match som huvudcoach i Anna Stoltzes frånvaro. 
- En halvlek vi var ganska nöjda med, men vi pratade i paus om att det var för långt mellan lagdelarna och detta var något vi ville rätta till.

I den andra halvleken såg man att KGFC pratat om att man skulle vara mer kompakta mellan lagdelarna och fortsätta spela det spel man avslutade den första halvleken med. Ett massivt spelövertag för KGFC resulterade inte i några mål i början men man kom till chanser. Det enda Jitex skapade var några omställningar. Kopparbergs/Göteborg FC låg på för tvåan och vistt skulle tvåan också komma, återigen var det Adelina Engman som var längst fram och tryckte in bollen. 
- "Adde" är bra idag och får betalt för allt slit hon lägger ner på topp, säger Sophia Olofsson.
KGFC fortsatte att trumma på halvleken igenom utan att uttöka sin ledning. Man höll ändå undan och vann klart rättvist mot serietvåan från grannkommunen.
- Jävligt skönt med seger. Jag tycker vi gör en bättre andra halvlek än första. Vi har bra kombinationsspel och vi vinner rättvist. Skönt att få med sig en trepoängare innan uppehållet, säger Sophia Olofsson. 

- Hela laget gör en bra insats och framförallt är centrallinjen väldigt stabil. Vill ändå lyfta fram Filippa Curmark som gör en kanonmatch på innermitten. Det händer något varje gång hon har bollen. Sen vill jag även säga att Marika Bergman-Lundin gör en bra match. Hon börjar på topp och blir sedan nerflyttad till en ytterposition och kommer där mer till sin rätt. Hon påminner lite om Filippa, säger Sophia Olofsson.

Månadslångt uppehåll
Nu går F19-serien in i ett månadslångt uppehåll och tjejerna får välbehövlig vila. Efter tio omgångar placerar man sig på en fjärde plats med 18 inspelade poäng. 
-  Känslan är både och. Vissa resultat samt matcher är väldigt bra, medan andra resultat inte är lika bra, säger Sophia Olofsson.
KIF Örebro som har en match mindre spelad har chansen att kliva om vid vinst i sin sista match innan uppehållet. 

Truppen:
Anna Ahlstrand 
Victoria Bergkvist 
Marika Bergman Lundin 
Hanna Börtin 
Filippa Curmark 
Jeanna De Maré 
Adelina Engman 
Kajsa Flyckt 
Malin Fransson 
Emma Gunnarsson 
Sanna Gustafsson 
Hanna Hjorth 
Lina Karlsson 
Karolina Kärnsund 
Fanny Lund 
Emma Nilsson 
Julia Wahlberg 
Josefin Wiklund 

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter