KGFC skriver två lärlingskontrakt

Kopparbergs/Göteborg FC knyter nu två unga talanger från F19-truppen ännu närmare till sig.
KGFC utvecklar därmed satsningen på föreningssamarbete och ger samtidigt unga spelare möjligheten att ta ett steg närmare spel på den högsta elitnivån.
– På sikt tror vi detta kommer att gagna oss på ett väldigt bra sätt, säger sportchefen Lasse Svensson.


Marika Bergman Lundin från Landvetter IF 003 och Viktoria Bergqvist från IK Rössö – där också nuvarande a-lagsspelaren Rebecka Blomqvist har sina rötter – har från 1 juli erbjudits professionella lärlingskontrakt hos KGFC.

Men tjejerna lånas samtidigt ut till sina två moderklubbar.
Genom övergångarna tar nu KGFC ett större ansvar i spelarnas individuella utveckling samtidigt som all träning och planering även sker i samverkan med moderföreningen.
– Förhoppningen är att det djupare samarbetet ska vara till nytta både för oss och för klubbarna tjejerna representerar till vardags, säger Lasse Svensson.
– Marika och Viktoria är ännu inte mogna för KGFC:s A-trupp ännu, men vår avsikt är givetvis att de med rätt utbildning och vägledning, av våra tränare Anna Stoltze och Sophia Olofsson och dessutom tränarna runt runt A-laget med Stefan Rehn i spetsen, ska förberedas för att på sikt spela i damallsvenskan.
Samtidigt med de nya lärlingskontrakten kommer Kopparbergs/Göteborg FC att intensifiera F19-samarbetet med de duktiga föreningarna i närområdet. 
– Vi planerar att besöka befintliga samarbetsklubbar och genomföra träningar tillsammans med dem. Syftet är att utbyta erfarenheter, utveckla vår relation och förhoppningsvis öka intresset för damfotboll.
Målsättningen från KGFC:s sida är att på sikt även utöka antalet lärlingskontrakt.
– Vi vill inleda processen med två unga lovande spelare som Marika och Viktoria, två tjejer med rätt attityd och den rätta viljan för att i framtiden spela på elitnivå, säger Lasse Svensson.
– Vi kommer sedan att göra en noggrann utvärdering och efter det fatta beslut om hur vi ska gå vidare med den här spännande satsningen.

 

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter