Förlust i Örebro

Fanny Lund gjorde en godkänd insats i bortamatchen mot KIF Örebro. Foto: PER MONTINI Fanny Lund gjorde en godkänd insats i bortamatchen mot KIF Örebro. Foto: PER MONTINI

En första halvlek som förstörde dagen i Örebro.
- Vi åkte hit med inställningen att ta tre poäng. Men vår första halvlek håller inte måttet och vi ligger rättvist under med 3-0 i paus, säger KGFC-tränaren Anna Stoltze.
3-0 skulle bli slutresultatet efter en uppryckning av KGFC i den andra halvleken.


Kopparbergs/Göteborg FC kom till Lugnets IP i Örebro med två raka segrar. Förstärkningar i Anna Ahlstrand och Fanny Lund som var "inlånade" från A-truppen fanns med i dagens match. Hoppet om tredje raka fanns med i truppen tills domaren blåste i gång matchen. 
Men en svag första halvlek sopade bort alla drömmar om en förlängd segersvit, en halvlek som inte går till historien som en av de bättre insatserna av det här laget. Underläge 3-0 och ingen bra prestation av tjejerna från Göteborg.

- Vi gör en dålig första halvlek. Vi hittar inte rätt överhuvudtaget i positioner, i passningsspel. Vi gör inte mycket rätt helt enkelt, säger Anna Stoltze.
- Fanny Lund gör trots allt en bra första halvlek och utan henne kunde siffrorna vara några bollar till i halvlek.
I andra halvlek skulle vi få se ett helt annat KGFC. Ett KGFC som sitter ihop som lag. Halvleken skulle dock bli en mittfältsmatch. Det var kamp och krig på mitten. Ingen av lagen skapade egentligen några chanser. 
En jämn tillställning där KGFC försökte utan att lyckas. Det blev en mållös andra halvlek och en rättvis seger för KIF Örebro med 3-0.
- Väldigt skönt att vi gör en mycket bättre andra halvlek. Det var en väldigt svårspelad match idag.  Alla ger järnet och försöker men vi når inte riktigt ända fram idag. 

Nu väntar tio dagars vila inför mötet med Jitex, den sista matchen innan sommaruppehållet.  Jitex som endast förlorat en match i år och är på en andra plats i tabellen, blir en svår nöt att knäcka. Men matchen kommer att ha stor betydelse om man vill vara med i toppen när serien drar igång igen i augusti. 
- Vi kommer vara riktigt laddade och göra allt vi kan för att få med oss tre poäng i matchen mot Jitex, säger Anna Stoltze. 

 
Truppen:
Fanny Lund 
Anna Ahlstrand 
Victoria Bergkvist 
Marika Bergman Lundin 
Hanna Börtin 
Jeanna De Maré 
Kajsa Flyckt 
Malin Fransson 
Sanna Gustafsson 
Lina Karlsson 
Emma Nilsson 
Julia Nordlander 
Moa Samuelsson 
Hanna Wahlin 
Josefin Wiklund 

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter