Marre och Rehn om säsongen, Lisas nya jobb, cupen & 'Fölet'

Marlene Sjöberg är inte nöjd efter sju matcher av säsongen, men inte heller helt missnöjd... Foto: PER MONTINI Marlene Sjöberg är inte nöjd efter sju matcher av säsongen, men inte heller helt missnöjd... Foto: PER MONTINI

Den rekordkorta vårsäsongen avslutades med en femkamp på Liseberg.
Innan dess fick vi ömsom vin och ömsom vatten från Göteborgs damallsvenska stolthet, Kopparbergs/Göteborg FC,
Så här låter det när lagkaptenen Marlene Sjöberg och tränaren Stefan Rehn ställs mot väggen en bit in i säsongen 2015...


Den uttalade målsättningen för KGFC inför säsongen 2015 var att komma sämst tvåa i tabellen och att därmed nå Champions League.
Det ligger fast.
–  Vi har tagit de poäng vi förtjänar i säsongens sju första matcher, säger Stefan Rehn. Mycket har varit bra, men vi har en potential som gör att jag är säker på att vi kommer att prestera ännu bättre i höst.
Lagets kapten Marlene Sjöberg är inne på samma linje.
– Vi siktade på att 'gå rent' i vår, att vinna allt, säger hon. Det gjorde vi inte, men samtidigt är vi med i tabellen och förhoppningarna är desamma nu som de var i vintras!

Stefan Rehn har sett en hög potential i sitt lag i vår. Han tror och hoppas att laget får tillfälle att visa hela sitt register efter VM. Foto: TORE LUND Stefan Rehn har sett en hög potential i sitt lag i vår. Han tror och hoppas att laget får tillfälle att visa hela sitt register efter VM. Foto: TORE LUND

När nu Elin Rubensson, Manon Melis, Lieke Martens och Loes Geurts slipar det sista inför VM-premiärerna för Sverige och Holland, tar resten av tjejerna i KGFC ett par veckors semester.
Då drar Arna Sif- Asgrimsdottir till Island, Filipa Curmark hälsar på föräldrarna i Jönköping, sportchefen Lasse Svensson putsar fasaden på husvagnen i Varberg och Stefan Rehn drar till Kanada.
– Ja, vi åker på söndag, säger han. Hela tränargänget i allsvenskan ska ses under VM och komma samman och förkovra oss lite grann. Jag ser mycket fram emot det.
Stefan har lovat en rapport om sina uppleverlser här på hemsidan någon gång i nästa vecka. Vi återkommer med det.
Men, Stefan, handen på hjärtat, visst hade du hoppats på mer under vårsäsongen i år?
– Jag ser oerhörda kvaliteter i det här laget. Men vi har inte fått allt att sitta ihop ordentligt. Det har fattats en del i samspelet, kuggarna har inte riktigt hackat tag i varndra...
Vad efterlyser du?
– Tre saker. Ett: aggressiviteten i försvarsspelet måste bli bättre! Två: passningsspelet måste bli mer effektivt, vi vill inte åka på så många omställningar. Tre: Vårt eget omställningsspel måste bli rappare ochn vi måste nå oftare till avslut.
Positivt hittills, då?
– Tre saker där också. Vi är bättre på fasta situatioer, våra toppar är väldigt höga och jag tycker att vår trupp är väldigt spännande, mixen av rutinerade krafter och unga tjejer som inte nått himlen ännu är väldigt intressant. Det här kan bli oerhört bra i höst!
Vad ser du annars för trend i allsvenskan?
– Tja, att det bara är Rosengård som trummar på och att alla andra slår varandra huller om buller och att de flesta matcherna är väldigt jämna. Positivt med det är ju att vi inte behöver rucka på våra mål. Det är fortfarande realistiskt att vi ska komma sämst tvåa och nå Champions League.
Marlene Sjöberg, som spelat lika länge i KGFC som de unga tjejerna varit i livet, är också hon full av tillförsikt inför fortsättningen efter VM.
– Ja, vi är med. Jag ser att alla spelarna gör jobbetvar för sig, men det har inte klaffat när vi ska göra det tillsammans. Men pusselbitarna finns där och jag tror vi kommer att få dem att passa ihop under andra halvan av serien.
Lisa Ek lämnade laget nyss, och både Stefan Rehn och sportchefen Lasse Svensson har antytt att de har sina tentaklar ute för att hitta en ny spelare innermittfältspositionen.
– Den förhoppningen finns, säger Svensson.
– Vi jobbar på det, säger Rehn.
Klart till omstarten efter VM?
– Vi berättar när det finns något att berätta.
Okej, det kanske är något på gång. Bästa sättet att få koll på eventuella nyheter om laget är så klart att hänga här, på goteborgfc.se.
Men nu har både ledare och spelare i KGFC ett par veckors semester. På torsdagkvällen sjöng gänget ut våren på Liseberg med femkamp och restaurangmiddag.
– En kanonkväll, säger Stefan Rehn.
Men vem vann egentligen femkampen? Ja, det har inte varit så lätt att få fram protokoll och vittnesuppgifter, men sportchefen Lasse kommenterar ändå bataljen och säger:
– Vi borde ha vunnit...
Sara Lindén, som ska ha mest cred för den lyckade våravslutningen är också försiktig i sina kommentarer...
Hon säger:
– Hmmm, jag kommer tyvärr inte i håg vilka som vann, och inte vilka som kom sist heller...
Okej, vi får nöja oss så. Ha nu en go semester, tjejer och ledare. Vi ses på Behrn Arena i Örebro när andra halvan av serien drar i gång 9 juli – och sedan hemma på Valhalla den 19 juli när Eskilstuna kommer på besök!

***
KGFC kliver nu in i svenska Cupens andra omgång, som lottades i veckan. Speldatum är inte spikat ännu, men motståndare blir Holmalund och matchen kommer att spelas på bortaplan i Alingsås.Vi återkommer med speldag, men matchen ska spelas senast 19/8.

***
Lisa Ek bestämde sig för ett par veckor sedan för att lämna KGFC och söka lyckan utomlands. Naturligtvis önskar vi henne lycka till i sin satsning mot nya mål. När vi som råddar hemsidan träffade Lisa häromdagen, berättade hon att inget ännu är klart, men på G.Hon avslöjade dock att det är andra stora saker på gång.
– Jag ska kommentera dam-VM i tv för TV4!
Eftersom Lisa är en tjej med kunskaper, erfarenhet och förmåga att uttrycka sig, låter det som 'fyran' gjort ett kap!
– Men jag ska inte kommentera Sveriges matcher, säger hon. Så det har varit ett jäkla pluggande av Thailand och Nigeria och en massa länder jag inte haft full koll på...
... stay cool, Lisa, det kommer att gå bra!

***
Ni har väl inte missat att damfotboll.com har en podd som laddar upp inför VM i Kanada. Det som är extra roligt är att Karin Löwing, en av dem som gör podden, kallat in de verkliga experterna för att få rätt glöd i programmen. Således är såväl sjukgymnasten Karin Schröder och KGFC:s trotjänande lagkapten Stina Segerström med i sändningarna. Don't miss! Ni hittar dom här och här...

***
Denna nådens fredag nåddes vi också av beskedet att Bengt "Fölet" Berndtsson gått bort, att en av Göteborgsfotbollens största lämnat oss. Han segnade ner på hemväg från Blåvitts segermatch mot Elfsborg på Gamla Ullevi på torsdagkvällen. Det var ändå en fin väg att välja för att möta de övriga änglarna.
Kopparbergs/Göteborg FC deltar i sorgen och saknaden efter en av de främsta fotbollsspelarna den här staden har sett. Vila frid, "Fölet".

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter