Tillbaka på vinnarspåret

Julia Wahlberg gjorde en bra match när Limhamn/Bunkeflo IF besegrades. Foto: PER MONTINI Julia Wahlberg gjorde en bra match när Limhamn/Bunkeflo IF besegrades. Foto: PER MONTINI

KGFC tog igår sin andra raka bortasegergenom att slå tillbaka Limhamn/Bunkeflo IF med 4-2. 
- En skön vinst. Vi var det bättre laget egentligen hela matchen och vann rättvist, säger Anna Stoltze, tränare KGFC.


Efter förlusten senast (0-1 mot Linköping) var det dags för match igen mot bottenlaget Limhamn/Bunkeflo IF, endast tre inspelade poäng. Man såg att lagen krigade i varsin del av tabellen. KGFC i toppen, Limhamn i botten.
KGFC med "inlånade" (från a-laget) Fanny Lund, Arna Sif Asgrimsdottir, Rebecka Blomqvist, Filippa Curmark och Julia Wahlberg visade inga tendenser till att semestern står för dörren. 

KGFC satte hög press redan från start, var det bättre laget i första halvlek men fick det inte riktigt att stämma fullt ut. Lagen gick till halvtidsvila med ett 1-1 resultat. Målskytt för första gången i år, Lina Karlsson.
- Första halvlek var godkänd men jag tycker det var lite obalans mellan lagdelarna. Så vi bestämde oss för att göra lite positionsändringar i paus för att kunna lägga i en växel till, säger KGFC-tränaren.
Ändringarna som genomfördes var att Julia Wahlberg tog ett steg tillbaka i planen och fick kampera ihop med Arna Sif Asgrimsdottir som mittback. Samtidigt som rivjärnet Marika Bergman Lundin fick flytta ner på mittfältet. Det skulle visa sig vara ett lyckat "coachdrag"..

Limhamn/Bunkeflo fick en tidig ledning i starten av andra halvlek efter en kontring. I samma veva drog Filippa Curmark på sig ett gult kort för snack. Hon påpekade tydligt för domare Bujar Fetiu att han missat en solklar frispark innan kontringen kom till.
- Det blir hätsk stämning efter deras ledningsmål. Men vi samlade ihop oss efter detta och sätte full fart direkt efter avspark, säger KGFC-tränaren.

Under resten av halvleken skulle det endast handla om KGFC. 
- Med Julia och Arna som mittbackar fick vi ett bra tryck. Filippa och Marika höll i bollen och levererade passningar samtidigt som Rebecka Blomqvist löpte väldigt längst fram, säger Anna Stoltze.

Kvitteringen kom tidigt efter Limhamn/Bunkeflos ledningsmål. 2-2, målskytt: Rebecka Blomqvist. 
KGFC fortsatte att mala på med ett bra kombinationsspel och ledningsmålet skulle inte dröja länge. Återigen var det Rebecka Blomqvist som gjorde målet. 
Men det var inte bara Rebecka som skulle bli tvåmålsskytt idag. Lina Karlsson gjorde inte bara sitt första mål för säsongen utan även sitt andra. Spiken i kistan. Vinst med 4-2 och en härlig bussresa hem till Göteborg. 
- Andra halvlek var bra. Vi visade tålamod och reste oss på ett grymt sätt efter deras snöpliga ledningsmål, säger Anna Stoltze.

Truppen:
Arna Sif Asgrimsdottir 
Victoria Bergkvist 
Marika Bergman Lundin 
Rebecka Blomqvist 
Hanna Börtin 
Filippa Curmark 
Jeanna De Maré 
Malin Fransson 
Emma Gunnarsson 
Hanna Hjorth 
Lina Karlsson 
Fanny Lund 
Emma Nilsson 
Moa Samuelsson 
Julia Wahlberg 
Josefin Wiklund 

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter