KGFC är en vinnare igen – seger mot Mallbacken

Rebecka Bomqvists mål i den sjunde minuten avghjorde matchen mot Mallbacken. Foto: PER MONTINI Rebecka Bomqvists mål i den sjunde minuten avghjorde matchen mot Mallbacken. Foto: PER MONTINI

På papperet en svår bortamatch, två VM-spelare borta på grund av skador, flera rockader i laget jämfört med senaste matcherna.
Men visst lyckades Kopparvergs/Göteborg FC trots allt detta vinna med 1–0 och fixa tre poäng borta mot Mallbacken.
– Underbart att studsa tillbaka direkt efter den lite blekare insatsen mot Umeå, säger tränaren Stefan Rehn


Det gapade några platser tomma i bussen som tog KGFC-tjejerna från Göteborg till Värmland på onsdagen. De hollländska VM-spelarna Lieke Martens och Manon Melis tvingades stanna hemma på grund av skador.
– De är viktiga för oss så självklart är det ett avbräck när de saknas, säger Stefan Rehn.
– Å andra sidan är det vid sådana här tillfällen andra spelare får chansen att kliva fram och det var det verkligen många som gjorde i dag

Jämfört med laget som föll hemma mot Umeå i fredags var det ändringar på många håll och kanter. Julia Wahlberg gick in som högerback, Adelina Engman och Rebecka Blomqvist startade i anfallet och Sofia Skog tog platsen till vänster på mittfältet.
– Tjejerna krigade och visade en väldigt bra attityd i dag, menar Rehn. Dessutom vill jag gärna lyfta fram tjejerna som blev inbytta, de bidrog till att vi kunde behålla lugnet och hålla undan när Mallbacken låg på för en kvittering.
I den första halvleken på Strandvallen i Sunne hade KGFC det mesta av spelet och kontrollerade händelserna på ett bra sätt. Matchens enda mål kom redan i den sjunde minuten, inslaget av Blomqvist på en passning av Elin Rubensson, som nu ska hem och packa väskan inför VM–äventyret i Kanada.
I den andra halvleken flyttade Mallbacken upp sin elva, satte en högre press på motståndarna från Göteborg och släppte inte till samma ytor som i första
– Vi hade ett par svackor under de sista 45 minuterna och var stundtals lite passiva, säger Rehn. Men efter våra byten tycker jag ändå att vi tog hem detta på ett lugnt och rutinerat sätt.
Onsdagens match var den sista för KGFC i vår. Nu stundar ett långt VM-uppehåll och nästa allsvenska match spelas inte förrän den 9 juli då laget möter Örebro på bortaplan. Nästa hemmamatch är först den 19 juli, då Eskilstuna kommer på besök till Valhalla IP.
– Skönt och viktigt att möta sommaren som en vinnare och med häng i tabellen. Alla slår ju alla lite hur som helst och bakom Rosengård är det väldigt tajt och tätt.
– Nu ska vi träna bra och unna oss lite ledighet, njuta av VM och sedan komma väl förberedda till resten av säsongen. Jag tror och hoppas att vi kan fortsätta vara med och kriga i toppen av tabellen hela vägen in mot målsnöret.


Mallbacken – Kopparbergs/Göteborg FC 0-1 (0-1)
0-1 Rebecka Blomqvist (7)

Så här spelade KGFC:
Loes Geurts
---
Julia Wahlberg (UT 85)
Marlene Sjöberg
Kathlene Fernström
Catrine Johansson
---
Sofia Skog  (UT 78)
Andrine Hegerberg
Filippa Curmark 
Elin Rubensson
---
Rebecka Blomqvist 
Adelina Engman (UT 82)

Ersättare:
Lisa Ek  (IN 85)
Sara Linden (IN 82)
Arna Sif Asgrimsdottir (IN 78)
Fanny Lund
Anna Ahlstrand

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter