Tung förlust mot Umeå IK

Manon Melis sköt snyggt in 1-0 till KGFC i slutet av den första halvleken. Men i andra halvlek rasade allt... Foto: PER MONTINI Manon Melis sköt snyggt in 1-0 till KGFC i slutet av den första halvleken. Men i andra halvlek rasade allt... Foto: PER MONTINI

Det var kvällen när ingenting stämde för Kopparbergs/Göteborg FC.
Det var kvällen när sjufaldiga mästarna Umeå IK hade bestämt sig för att visa att de är bättre än sin placering i botten av den allsvenska tabellen.
– Jag är oerhört besviken, säger KGFC-tränaren Stefan Rehn efter fredagens 1-3 på hemmaplan.


En vecka med bra träningar, en vecka med en trupp boostad av självförtroende från landslagsuttagningarna till VM, där Elin Rubensson fick plats i den svenska truppen och trion Lieke Martens, Manon Melis och Loes Geurts togs till Hollands VM-trupp.
– Jag såg inte detta komma, säger Stefan Rehn. Nu måste vi rannsaka oss själva om det ska bli några poäng mot Mallbacken på onsdag i sista matchen innan VM-uppehållet.

Fredagkvällen bjöd på ett härligt vårväder, en strålande sol, vindstilla och på läktarna hade KGFC:s publikgrupp fixat till en riktig familjefest.
Och på plats fanns dessutom landslaget fixstjärna Lotta Schelin för att kolla in sitt gamla lag.
Och även om första halvleken inte bjöd på något blixtrande skönspel, tyycktes KGFC ha kontroll över händelserna på planen.
Matchens bästa KGFC-period inföll under sista kvarten av halvleken och det var också då som skyttedrottningen Manon Melis gav laget ledningen med ett distink och välplacerat skott i den högra högra burgaveln, efter en passning av Sara Lindén.
– Målet var snyggt, men jag var inte helt nöjd med spelet trots ledning i paus, säger Rehn. Det fanns en del att rätta till, tyvärr lyckades vi inte med det i andra heller.
Nej, istället var det Umeå IK, placerade på elfte plats i tabellen inför denna den sjätte omgången, som tog tag i taktpinnen och sedan faktiskt höll den i ett fast grepp matchen igenom.
Två snabba mål inom loppet av två minuter i halvlekens inledning – båda efter tveksamt försvarsarbete av KGFC – gav gästerna från norr självförtroende och vind i ryggen och när 1-3 kom i den 89:e minuten kändes det helt logiskt.
KGFC lyckades egentligen inte hota Umeå offensivt någon gång under den andra halvleken.
– Umeå var det bättre laget i dag, säger Rehn. Men samtidigt tycker jag att vi gjorde dem bra, gav dem ytor och inte riktigt stod upp som vi borde. Jag tycker vi såg sega och lite tunga ut. Jag är väldigt besviken.

Förklaring?
– Just nu vet jag inte, det blir till att åka hem och se matchen igen på video och lära sig något av det. Men vi måste visa bättre attityd, spelarna vill alldeles säkert, men just nu kan jag inte svara på varför vi inte får ut det där sista.
På onsdag väntar sista matchen innan VM-uppehållet, Mallbacken på bortaplan.
– En svår match, vi måste upp ett par hack för att fixa tre poäng där. Men jag vet ju vilka kvaliteter det här gänget har inom sig och vi ska göra allt för att visa det i matchen nästa vecka.Kopparbergs/Göteborg FC Umeå IK 1-3 (1-0)

1-0 Manon Melis (37)
1-1 Lina Hurtig (53)
1-2 Rita Chekwelu (55)
1-3 Jenny Hjolman (89)

Så här startade KGFC:

Loes Geurts
---
Marlene Sjöberg (UT 80)
Kathlene Fernström
Catrine Johansson
Andrine Hegerberg
---
Lieke Martens
Lisa Ek (UT 64)
Filippa Curmark
Elin Rubensson
---
Sara Lindén (UT 56)
Manon Melis

Ersättare:

Fanny Lund
Adelina Engman (IN 80)
Rebecka Blomqvist (IN 56)
Sofia Skog
Arna-Sif Asgrimsdottir
Julia Wahlberg (IN 64)

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter