Tre poäng in i bussen

Lisa Ek stortrivdes på Vittsjö IP. FOTO: PER MONTINI
Lisa Ek stortrivdes på Vittsjö IP. FOTO: PER MONTINI

Vittsjö på bortabana, en gräsplan som kunde vart bättre, upplagt för match utan skönspel. Matcher som oftast inte passar KGFC som handen i handsken. Ett tidigt underläge och en underbar vändning. Slutresultat: 1-2, seger och en go hemresa!
- Så jävla gôtt med tre poäng och att vinna matcher med den här karaktären. Det var en riktig "köttarmatch" säger, Lisa Ek.


Kopparbergs/Göteborg FC reste idag ner till Peps Perssons hemort Vittsjö för att plocka tre poäng. Men med tanke på matchstarten så tänkte nog Stefan Rehn och tjejerna: "Oh boy".
1-0 till Vittsjö redan efter tre minuter. Ett riktigt kanonmål av Antonia Göransson, otagbart för Loes Geurts.
I den 19:e minuten skulle KGFC kvittera. Nedtagning och djupledsboll av Sara Lindén som nådde Manon Melis som säkert chippade över Vittsjös målvakt.
- Riktigt skönt och viktigt att få en kvittering så tidigt som vi fick, det ger oss energi, säger Lisa Ek.

Den här matchen skulle inte bjuda på några snurrfinter på mittplan utan det var nittio minuter kamp. En matchbild som det syntes att Lisa Ek stortrivdes i. Hon vann duellerna i luften, vann närkamper och fördelade boll.
- Kul match att spela. Jag trivs att spela när det är mycket kamp på mitten och man får "kötta", säger "Eken".

Ett positivt KGFC kom ut i andra halvleken med viljan att ha mer, en poäng var inte godkänt.
Efter en tilltrasslad situation där KGFC spelade ut bollen över sidlinjen för att en Vittsjöspelare skulle få vård för skada, behöll skåningarna bollen men slarvade utanför straffområdet. Då högg Sara Lindén och Filippa Curmark rappt och snabbt - passning, skott och mål!
2-1. Målskytt: Filippa "Pippo" Curmark.
- Det här är karma och det är helt underbart när man ser att "Pippo" sätter den i bortre, säger Lisa Ek.

"På lördag önskar vi fylla arenan med publik och bli den berömda tolfte spelaren till vårt kära lag." Detta gick att läsa på Vittsjös hemsida inför matchen på lördagen. Den tolfte spelaren kom dock från Göteborg och bar tjejerna fram till seger.
- Riktigt grymt, de körde ramsor och stöttade oss från uppvärmningen till att domaren visslade sin slutsignal, säger Lisa Ek.

Det blev aldrig någon riktig anstormning från Vittsjö och det blev en rättvis 2-1 seger och tre poäng in i bussen hem till Göteborg.

Filippa Curmark utsågs till matchens spelare i KGFC på Vittsjö IP. Filippa har nu gjort två kanonmatcher på raken och går från klarhet till klarhet. En kanonvärvning från Jitex!

Som alla vet så presenteras VM-truppen på måndag. Den trupp som åker till Kanada. En trupp Lisa Ek öppet sagt att hon satsar mot.

Hur är känslan inför måndag?
- Jag missade tio veckor på försäsongen och jag visste att jag inte hade råd med det. Jag tror inte jag kommer med, men hoppet är det sista som överger en, säger "Eken".

På fredag 19:20 är det åter dags för hemmamatch, en familjefest med storstasning för att nå så många som möjligt i Göteborg med omnejd. Umeå IK kommer på besök. Ta med dig din familj och upplev riktigt "fredagsmys".
Valhalla IP, 19:20.


Vittsjö - Kopparbergs/Göteborg FC 1-2 (1-1)
1-0 Antonia Göransson (3)
1-1 Manon Melis (19)
1-2 Filippa Curmark (68)

Så här startade KGFC:
Loes Geurts
Marlene Sjöberg
Kathlene Fernström
Catrine Johansson
Lisa Ek (UT 89)
Elin Rubensson
Andrine Hegerberg
Lieke Martens
Filippa Curmark
Sara Lindén (UT 69)
Manon Melis

Ersättare:
Fanny Lund
Adelina Engman
Rebecka Blomqvist (IN 69)
Sofia Skog
Arna-Sif Asgrimsdottir (IN 89)
Julia Wahlberg

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter