Två mål av Rebecka när F19 vann mot Hovås/Billdal

Rebecka Blomqvist gjorde två mål när KGFC F19 slog Hovås/Billdal. Foto: PER MONTINI
Rebecka Blomqvist gjorde två mål när KGFC F19 slog Hovås/Billdal. Foto: PER MONTINI

Den sena kvällsmatchen (matchstart 20.00 på måndagen) på Valhalla mellan KGFC och Hovås/Billdal i F19-allsvenskan innehöll det mesta.
Utvisning, straff och en magnifik soloprestation signerad Rebecka Blomqvist.
Slutresultat: 2-1 till KGFC.
 

- Att ta tre poäng med en tjej mindre på planen sista halvtimmen är ett styrkebesked. Givetvis är jag nöjd med vår första trepoängare, säger KGFC-tränaren Anna Stoltze.
Efter en trevande inledning där båda lagen kände på varann kunde KGFC ta över tillställningen. Filippa Curmark, "inlånad" från a-laget, tillsammans med Marika Bergman Lundin vann mittfältskampen och levererade bollar på löpande yttrar.
Det markanta spelövertaget resulterade dock inte i några direkta chanser – det funkade inte riktigt i den sista tredjedelen, när passen väl kom var forwards allt som oftast i offsideposition.

– I första halvlek spelar vi ändå den fotboll vi vill spela. Vi saknar det sista lilla för att verkligen hota. Passningen som verkligen hotar kom inte, eller så kom den för sent. Men överlag gör vi en godkänd första halvlek med en del spännande intentioner, säger Anna Stoltze.
Ledningsmålet skulle ändå komma i den första halvleken. En snabb utspark av Fanny Lund (tvåa i det allsvenska laget bakom Loes Geurts) gick hela vägen fram till en djupledslöpande Rebecka Blomqvist, också från a-truppen, som höll bort sin motståndare och säkert rullade in 1-0 målet.
– Vi hade pratat innan matchen att Fanny skulle slå utsparkarna så de landade i ytan kring Hovås/Billdals försvarslinje. Man får lov att säga att de blev väldigt bra, säger KGFC-tränaren.
I den andra halvleken hade Hovås/Billdal gjort sin läxa från första halvlek. Filippa Curmark tilläts inte operera lika fritt som hon gjort under första halvlek.
- Vi gör det inte tillräckligt bra helt enkelt, samtidigt som Hovås/Billdal spelar upp sig. Vi tvingas slå den långa bollen hela tiden och det är inget vi vill, säger Stoltze.
15 minuter in i den andra halvleken drabbades KGFC av en utvisning på lagkaptenen Karolina Kärnsund. Rött kort och straff.  
- Lite väl hård kanske, säger KGFC-tränaren.
Hovåsspelaren gjorde inget misstag och sköt bollen stenhårt stolpe in. En irriterad Fanny Lund sparkade upp bollen till mittplan. Lund gjorde annars en utmärkt match, där hennes fina tajming i luftrummet spred ett lugn i backlinjen.
Matchbilden förändrades kraftigt efter utvisningen och Hovås/Billdal tilläts ta över spelet, KGFC förlitade sista halvtimman på kontringsspelet. Hovås/Billdal skapade flera chanser att göra ett ledningsmål, men Fanny Lund och hela försvaret stod upp på ett bra sätt.
Med fem minuter kvar av matchen fick Rebecka Blomqvist bollen efter ett inkast på vänstersidan, Rebecka sysselsatte hela Hovåsförsvaret och kunde till slut avsluta kallt intill målvaktens vänstra stolpe.
- Ett riktigt klassmål, menar Stoltze.
Slutresultatet skrivs till 2-1 och tränare Anna Stoltze är nöjd med lagets för året första trepoängare.
- Jag vill lyfta fram hela laget! Det vi pratade om innan matchen utför vi eller åtminstone försöker vi utföra. Taktiskt en klart godkänd match, avslutar KGFC-tränare.

Så här spelade KGFC F19 mot Hovås/Billdal:

Fanny Lund
---
Victoria Bergkvist
Ebba Rosén
Karolina Kärnsund
Malin Fransson
---
Sara Hill
Filippa Curmark
Marika Bergman
Josefin Wiklund
Rebecka Blomqvist
Kajsa Flyckt

Byten:
Julia Nordlander IN – Sara Hill UT
Ammie Olsson IN – Kajsa Flyckt UT

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter