Storförlust i bortamatchen mot Rosengård

F19-tränaren var besviken efter förlusten på söndagkvällen. Men samtidigt tror hon att matchen kan ha varit en nyttig erfarenhet. F19-tränaren var besviken efter förlusten på söndagkvällen. Men samtidigt tror hon att matchen kan ha varit en nyttig erfarenhet.

I söndagens match på Malmö IP blev det brakförlust för tjejerna från Göteborg, 11-0 i baken och en lektion i effektivt anfallsspel.
- En nyttig match för oss. Vi kan aldrig vara nöjda när vi förlorar, men tjejerna får sig en tankeställare, "kan det gå såhär fort?". Nu vet vi hur fort de kan gå och måste lägga ner ännu mer hårt jobb på träningarna, säger Anna Stoltze.


På söndagen reste KGFC:s F19-lag till Skåne och ny match mot FC Rosengård. En väldigt tuff bortamatch på pappret, som senare även skulle visa sig bli en tuff match på planen. Redan i den andra minuten sätter FC Rosengård ledningsbollen bakom målvakten Fanny Lund, "inlånad från a-laget".
- Vi sitter kvar i bussen när 1-0 målet kommer. Vi var inte förberedda på vad som komma skulle, säger Anna Stoltze.

1-0 och precis den starten KGFC velat undvika. Rosengård fortsätter att trumma på mot KGFC:s backlinje och är det klart bättre laget halvleken i genom, samtidigt som Rosengård är läskigt effektiva när de väl kommer till lägen. Resultat i halvtid: 5-0
- Vi försöker ändå hitta passningsspelet som vi pratat om och tränat på. Även om vi blir tillbakapressade mer eller mindre hela halvleken så tjongar vi inte. Vi försöker hitta alternativ att rulla bollen på, säger KGFC-tränaren.

Andra halvlek börjar på samma sätt som den första slutade. Rosengård trycker på mot ett samlat KGFC som försöker freda eget mål från fler insläppta bollar. Men i denna drabbning så sätter Rosengård bollen i nät så fort chans ges. En match där allt stämmer för Rosengård och resultatet rinner iväg. Slutresultat: 11-0.
- I dag är det bara att lyfta på hatten. Vi möter ett lag som är bättre än oss. Jag vill ändå hylla tjejernas glöd matchen i genom. Oavsett vad tavlan visade idag så slutade de aldrig att kämpa. Vi tar med oss den attityd och kämparglöd vi visar upp, sedan finns det alltid saker som kan bli bättre. Hur konstigt det än låter så kommer denna matchen bli viktig för oss längre fram i säsongen, nu vet vi vad som krävs, säger Anna Stoltze.

Den 4:e maj kommer serieledande Kungsbacka DFF till Valhalla för ny match i F19-serien. Anna Stoltze lovar att resultatet 11-0 inte kommer att upprepas.

Såhär startade KGFC:
1. Fanny Lund
2. Victoria Bergkvist (K)
4. Malin Fransson
5. Josefin Wiklund
6. Emma Nilsson
8. Ammie Olsson
10. Moa Samuelsson
11. Emma Gunnarsson
15. Emma Roustaei
16. Sanna Gustafsson
19. Hanna Börtin

Ersättare:
13. Lina Karlsson
14. Victoria Damgaard
17. Jeanna De Maré

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter