Shake Hands - vi skapar framtiden tillsammans

SHAKE HANDS är ett integrationsprojekt initierat av Kopparbergs/Göteborg FC.
Vi vill vara med när det nya Sverige byggs.
Vi skapar framtiden tillsammans!


Det handlar om Sveriges framtid, en framtid vi alla måste vara med att bygga tillsammans. Alla måste få delta, ingen får ställas utanför, lämnas vid sidan. Kopparbergs/Göteborg FC tar därför initiativ till Shake Hands, ett integrationsprojekt där målet är att bidra till att göra Sverige till en lite bättre, mer jämlik, välkomnande och tolerant plats att leva på.

Kopparbergs/Göteborg FC är en av Sveriges bästa damfotbollsklubbar. De sportsliga målen är höga, med en ambition att fajtas om SM-guld och en plats i Champions League varje år. Men vi vill vara mer än "bara" en fotbollsklubb.

KGFC har också som uttalad målsättning att stå för jämlikhet, alla människors lika värde, vi är och brinner för att vara en förening som förknippas med socialt engagemang, främjande av integration och schysta grundvärderingar. Fotbollen har unika möjligheter att bygga broar, skapa sammanhållning och sammanhang, ge nya vänner, skapa förutsättningar att enklare ta sig in i ett nytt samhälle i ett nytt land. Fotbollens språk är ett språk som alla kan tala och förstå.

Unga tjejer, särskilt unga invandrar- och flyktingtjejer har svårare än killar att "hitta" idrotten, som vi är övertygade om är ett utmärkt verktyg för att underlätta integration och gemenskap. Vi vill dra vårt strå till stacken för att bidra i det arbetet.

Vi har stora och namnkunniga partners som också ställer upp på alla dessa värderingar och som vill synas tillsammans med oss och Shake Hands.

Shake Hands är inte motiverat av ekonomiska intressen. Däremot hoppas vi naturligtvis att arbetet med Shake Hands ska ge oss goodwill och öka intresset för damfotbollen i allmänhet och KGFC i synnerhet. På sikt hoppas vi att Shake Hands ska göra oss till en bättre och ännu mer framgångsrik förening, en dröm är att hitta en spelare som kommer från Shake Hands och når hela vägen till vårt damallsvenska a-lag.

Vi tror att vi kan göra skillnad, därför startar vi Shake Hands.

Vi har i dag en anställd person på KGFC:s kansli som har som sitt absolut viktigaste fokus att arbeta med Shake Hands. Hon heter Claudia Mancilla. Claudia har täta kontakter med boenden, stadsdelar, redan existerande integrationsprojekt, jobbar med logistik kring matcharrangemangen, rekrytering av tolkar, bokning av bussar, fixar catering och så vidare.

Kopparbergs/Göteborg FC har under våren varit i kontakt med en rad engagerade människor vid Göteborgs Stads olika flykting- och invandrarverksamheter, vi har samtalat med eldsjälar i stadsdelarna och glädjande nog är gensvaret mycket positivt.

Under våren spelar KGFC tre hemmamatcher innan det två månader långa uppehållet för VM i Kanada. Våra motståndare är och var Piteå (17/4), Hammarby (3/5) och Umeå (15/5).

När klassiska Bajen – Hammarby IF – gästade oss i början av maj, hade vi också premiär för Shake Hands. Ett 30-tal flyktingar besökte oss då, och vi är glada att det samarbete vi arbetat upp med Flyktingguide/Språkvän Göteborg ledde oss fram till en härlig start med Shake Hands.

I samband med matchen berättade vi om föreningen, om fotbollen, om damallsvenskan. Vi kommer även fortsättningsvis att (med tolk när det krävs) lära ut fotbollens idéer och regler, få dem som kanske inte ens vet att tjejer också kan spela fotboll, förstå att det visst är möjligt. Men främst handlar det om att bjuda in fler människor i fotbollens gemenskap.

Nu går vi vidare med matchen mot Umeå IK den15 maj, 19.20 på Valhalla IP, då vi hoppas att ett 50-tal nyanlända dyker upp. Sedan fortsätter vi efter VM-uppehållet och första hemmamatchen då är den mot Eskilstuna den 19 juli klockan 17.00.

Besök oss på Facebook för uppdateringar!

Kontaktpersoner för Shake Hands:

Peter Schramm, affärsutvecklingschef
- 0701/420 321, peter.schramm@goteborgfc.se

Tore Lund, medieansvarig
0708/795 417, tore@goteborgfc.se

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter