Säker 5-0:a på Valhalla IP

Sofia Skog gjorde en mycket bra match på vänsterkanten när hon på måndagen tog klivet ner till F19. FOTO: Per Montini
Sofia Skog gjorde en mycket bra match på vänsterkanten när hon på måndagen tog klivet ner till F19. FOTO: Per Montini

Regnet hade öst ner hela dagen, men när det var dags för avspark på Valhalla tittade solen fram. Ett revanschsuget KGFC efter brakförlusten senast (11-0 mot FC Rosengård) tog emot obesegrade Kungsbacka DFF. Detta skulle bli en ganska enformig historia, där KGFC höll i taktpinnen och vann med 5-0.
-Första halvlek idag är den klart bästa för året. Vi har bra kombinationer och mycket spring i benen, säger Anna Stoltze.


Längst fram fick vi se Adelina Engman och Rebecka Blomqvist skära djupa sår i Kungsbacka-försvaret. Någon av nämnda spelare borde spräckt nollan, men det blev Arna Sif Asgrimsdottir som lyckades sätta bollen i nät med pannan efter en fast situation.
- Arna vann det mesta i luften idag. Bra frispark som Arna knoppade in i bortre, säger KGFC-tränaren.

Med Anna Stoltze manande vid sidlinjen fortsatte tjejerna trumma på framåt. Nästa mål kom efter en snygg skarv  av Rebecka Blomqvist som friställde Adelina Engman i djupled. 2-0, säkert mellan benen. Både 3:an och 4:an kom av bara farten innan paus. Rebecka Blomqvist och Adelina Engman målskyttar.
- Klockren första halvlek. Det är många av spelarna som jag aldrig tränat innan, många spelare som aldrig spelat ihop innan. Det är väldigt kul att se när vi får spelet att stämma som vi får i första halvleken. Då är vi såhär bra. De äldre tjejerna kommer ner och gör det bra samtidigt som de yngre lyfter sig, säger Anna Stoltze.

Frågan var inte om KGFC skulle vinna, utan med hur mycket. Men efter 15 minuters paus var KGFC sig inte likt. Det man gjort så bra i första halvleken var som bortblåst.
- Vi är inte alls nöjda med hur vi startar den andra halvleken. Vi är stillastående och bolltittande, ingen jävlar anamma helt enkelt, säger Stoltze.
Men matchbilden kom att ändra sig. KGFC tog tag i taktpinnen igen och började åter att erövra och leverera boll på spelare i rörelse. Sofia Skog är som en maskin på vänsterkanten, upp och ner.
-Sofia är helt outstanding idag, hon släpper inte förbi någon samtidigt som hon skapar mycket i korridoren ute till vänster,  säger Anna Stoltze.
62 minuter in i matchen utökade Rebecka Blomqvist ledningen till 5-0, klappat och klart.
Tråkigt för matchen är att KGFC drar på sig två skador i slutet av matchen och tvingas avsluta matchen med tio man. KGFC bevakar ledningen och slutresultatet var helt rättvist.
-Utöver första tio i andra gör vi den klart bästa matchen i år. Första nollan och tre poäng. Vi är på gång, säger KGFC-tränaren.

Nästa måndag reser tjejerna till Karlstad för match mot QBIK och förhoppningsvis tre nya poäng.
 
Så här startade KGFC:
1. Fanny Lund
2. Victoria Bergkvist
7. Adelina Engman
8. Ammie Olsson
9. Marika Bergman Lundin
10. Rebecka Blomqvist
11. Victoria Damgaard
13. Ebba Rosén (K)
16. Arna Sif Asgrimsdottir
17. Julia Wahlberg
18. Sofia Skog
Ersättare:
5. Karolina Kärnsund
14. Josefin Wiklund
15. Jeanna De Maré

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter