Kathlene Fernström: "Vi ska plocka fram krigarhjärtat mot Vittsjö"

Kathlene Fernström har vuxit ut till en riktig mittbacksklippa, har haft flera tjejer bredvid sig under säsongen hittills. "Jag gör mitt, det är bara att köra", säger 29-åringen. Bild: PER MONTINI Kathlene Fernström har vuxit ut till en riktig mittbacksklippa, har haft flera tjejer bredvid sig under säsongen hittills. "Jag gör mitt, det är bara att köra", säger 29-åringen. Bild: PER MONTINI

Vittsjö på bortaplan.
Då handlar det om att plocka fram krigarhjärtat, jobba tajt i försvaret och utnyttja chanserna som dyker upp.
– Tre poäng vore underbart, säger backklippan Kathlene Fernström, som hittills spelat varenda minut sedan serien startade.


Kathlene Fernström handplockades av Stefan Rehn när han tog över tränarjobbet i KGFC inför förra säsongen. Och hittills har Rehn inte behövt ångra att han tog med sig Fernström från Jitex.
Kathlene levererar match ut och match in, är en av de mest pålitliga mittbackarna i damallsvenskan.
– Det känns bra, säger 29-åringen som har IFK Skoghall i Värmland som moderklubb.
– I matchen mot Hammarby senast hittade vi tillbaka till det sätt att spela som vi vill ha.

Vad gjorde ni bra mot Bajen?
– Vi hade bra rörelse, försvarade oss över hela planen och var aggressiva i varje lagdel. Jag hoppas vi kan visa samma takter mot Vittsjö.
I matchen på lördagen mot skåningarna i Vittsjö, som står på samma poäng som Kopparbergs/Göteborg FC, är det återigen en halvdan naturgräsplan som bjuds. Precis som mot Kristianstad, där det blev förlust...
– Det gäller att anpassa sig efter förutsättningarna, menar Kathlene Fernström. Att kanske spela lite längre och tråkigare, att värdera lägena rätt.
– Men vi har en go feeling mot Vittsjö, vi slog dem på bortaplan i fjol med 5-0. Det får gärna bli så igen. Vi går för tre poäng, något annat finns inte!
Stefan Rehn är optimistisk inför resan till det skånska inlandet, till Vittsjö som ligger i mitt i kvadraten som bildas av Hässleholm, Osby. Örkelljunga och Markaryd.
– Vi har haft ännu en vecka av bra träningar, säger Rehn. Och segern senast mot Hammarby var så klart inte negativ för självförtroendet. Jag tror på en bra chans mot Vittsjö.
Hur formerar du laget?
– Jag var nöjd med första halvleken mot Bajen, men vi tappade passningsspelet lite i andra. Jag vill grunna lite över natten mot lördag innan jag bestämmer mig helt och hållet.
Rehn är annars tillfreds med att truppen nu är i stort sett skadefri. Beata Kollmats dras med sitt korsband och om hon kommer tillbaka under säsongen är det en ren bonus. Anna Ahlstrand har en stökig baksida, men är på gång och det är inte helt uteslutet att hon spelar i hemmamatchen mot Umeå om en vecka.
– Men annars är tjejerna krya, säger KGFC-tränaren. Och det märks på träningarna att konkurrensen hårdnat. Det smäller lite mer och alla vill visa att de ska vara med. 
Särskilt att tänka på mot Vittsjö?
– De är ett krigarlag, robusta och svårspelade på sitt eget naturgräs. Planen där nere kanske inte är Camp Nou direkt, men vi ska inte gnälla om det. Vi kan både lira och kriga och tjejerna har fighterhjärtan stora som Valhalla IP och jag hoppas verkligen vi kan visa det!

KGFC tränade på fredagen, reser till Skåne på matchdagen. Om inget oförutsett inträffar blir det den här truppen som tampas med Vittsjö i allsvenskans femte omgång – och den uppmärksamme märker att det är exakt samma gäng som senast. Beata Kollmats och Anna Ahlstrand är fortfarande borta på grund av skador:

Loes Geurts
Fanny Lund
Marlene Sjöberg
Kathlene Fernström
Sofia Skog
Arna-Sif Asgrimsdottir
Catrine Johansson
Julia Wahlberg
Lisa Ek
Elin Rubensson
Andrine Hegerberg
Lieke Martens
Rebecka Blomqvist
Filippa Curmark
Sara Lindén
Adelina Engman
Manon Melis

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter