Fin första halvlek bäddade för 3-0 mot Hammarby

Filippa Curmark gjorde en mycket bra match när KGFC slog tillbaka Hammarby med säkra 3-0 på söndagen. Foto. PER MONTINI Filippa Curmark gjorde en mycket bra match när KGFC slog tillbaka Hammarby med säkra 3-0 på söndagen. Foto. PER MONTINI

Efter två lite svagare insatser var Kopparbergs/Göteborg FC tillbaka på banan igen, nuddade vid de höga nivåer laget har inom sig.
Säker söndagsseger mot Hammarby, häng i tabellen och efteråt lyfte Stefan Rehn, tränaren, fram den fina första halvleken, hyllade bland annat passningsspelet som laget visade upp då.
– Vi hade rätt inställning i dag och visade att vi ville ha revansch, säger Filippa Curkmark, 19, som för andra matchen spelade från start på det inre mittfältet.


Under säsongens första matcher i damallsvenskan har KGFC störts av skador och även om ingen skyllt på det, har det så klart haft betydelse för att laget inte riktigt presterat på topp.
Men nu är det flesta tjejerna i spel igen. De enda som fortfarande inte kan delta är Beata Kollmats, borta hela säsongen med en korsbandsskada, och Anna Ahlstrand, som har ett krånglande lår.
– Men det känns bättre och bättre, säger Anna, som hoppas kunna köra för fullt igen inom kort.
I gårdagens match gjorde landslagstjejen Elin Rubensson comeback efter sin hjärnskakning, spelade med ett specialskydd på huvudet, men tycktes inte ett dugg hämmad av det.
– Elin var inblandad i alla våra tre mål i dag, säger Stefan Rehn. Det är starkt av henne att vara i matchform så snabbt efter sin skada. Elin är viktig för vårt spel.

Överhuvudtaget var det ett taggat och revanschhungrigt KGFC som kom till spel på Valhalla på söndagseftermiddagen. Flera fina kombinationer, ett vasst kantspel och precisa passningar ledde fram till flera farliga lägen.
1-0 slogs enkelt in av holländskan Lieke Martens efter en kvarts spel – fint förarbete där av landsmaninnan Manon Melis.
Tvåan och trean kom sedan i snabb följd efter en knapp halvtimmes spel. Först var det mittbacken Kathlene Fernström som höll sig framme och slog in bollen i kalabaliken som uppstod i strtaffområdet efter en högerhörna av Andrine Hegerberg. Sedan gjorde Rubensson 3-0, en säkert placerad bredsida efter en bra löpning in från högerkanten.
Säkra 3-0 i paus och matchen kändes avgjord redan där.
I den andra halvleken tog Hammarby för sig mer, samtidigt som kvaliteten i KGFC:s passningsspel blev väsentligt sämre.
– Jag är inte nöjd med den andra hallvleken, säger Stefan Rehn. Men vi visade vad vi kan i den första och det tar jag med mig till kommande matcher.
– Jag tycker också att flera av tjejerna verkligen visade vad de kan i dag. Inte minst börjar Filippa Curmark ta för sig allt mer på innermittfältet. Hon jobbar hårt och visar mycket hjärta.
Filippa, ny för året från Jitex, var själv nöjd med insatsen när hon kommentetrade matchen efteråt.
– Det går alltid att prestera ännu bättre, säger hon. Men jag tycker att hela laget visade en bra attityd i dag och även om Hammarby hade mycket boll i andra halvlek släppte vi inte fram dem till några jättefarliga lägen.
Vad blir viktigt under fortsättning av vårsäsongen, fram till VM-uppehållet (som nu bara är tre matcher bort)?
–Vi vill vinna allt som är kvar. Vi vill ligga i toppen av tabellen inför hösten.
Stefan Rehn placerade i matchen mot Hammarby norska landslagstjejen Andrine Hegerberg som vänsterback, en position hon aldrig tidigare haft.
– Andrine har flera bra uppspel, är trygg med bollen och var klart godkänd i sin första match som ytterback. Det finns lite att slipa på fortfarande, men såg sammantaget ändå så lovande ut att jag kan tänka mig att fortsätta med henne i den rollen.
Lisa Ek klev av planen i inledningen av den andra halvleken, men efteråt kom hon med lugnande besked.
– Jag hade lite frossa och mådde illa. Men det ska inte vara någon fara.
Nästa match för KGFC spelas på bortaplan mot Vittsjö på lördag.

Kopparbergs/Göteborg FC - Hammarby 3-0 (3-0)
1-0 Lieke Martens (15)
2-0 Kathlene Fernström (28)
3-0 Elin Rubensson (30)

Så spelade KGFC:
Loes Gerts
---
​Marlene Sjöberg
Kathlene Fernström
Catrine Johansson
Andrine Hegerberg
---
Elin Rubensson (UT 75, Sofia Skog)
Lisa Ek (UT 58, Arna-Sif Asgrimsdottir)
Filippa Curmark
Lieke Martens
---
Sara Lindén (UT 71, Rebecka Blomqvist)
Manon Melis

Övriga ersättare:
Fanny Lund
Adelina Engman
Julia Wahlberg

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter