Comeback för Elin mot Bajen – då är KGFC taggat för revansch

Elin Rubensson är tillbaka i laget mot Hammarby på söndag. Då kommer hon och Marlene Sjöberg förhoppningsvis att bilda en vass högerkant för KGFC. Foto: PER MONTINI Elin Rubensson är tillbaka i laget mot Hammarby på söndag. Då kommer hon och Marlene Sjöberg förhoppningsvis att bilda en vass högerkant för KGFC. Foto: PER MONTINI

Matchen mot Hammarby på söndag är viktig för Kopparbergs/Göteborg FC – och för landslagsstjärnan Elin Rubensson.
Efter ännu en hjärnskakning, den tredje på kort tid, är hon nu äntligen redo för comeback - med huvudskydd.
– Jag längtar till söndag, säger Rubensson. Och alla i laget är taggade och revanschhungriga efter förlusten mot Kristianstad sist.


KGFC startade årets damallsvenska med bortaseger mot AIK (2-0). Men därefter har laget följt upp med två blekare insatser mot Piteå (0-0) och Kristianstad (0-3).
Men eftersom alla lag i serien, förutom Rosengård och Eskilstuna – tycks slå varandra huller om buller, är det ingen ko på isen i tabellen ännu.
– Men vi måste ju ta våra poäng för att inte tappa mark, säger tränaren Stefan Rehn. Det vore bra att börja mot Hammarby på Valhalla på söndag.

Efter en skadefylld inledning av säsongen, börjar tjejerna i KGFC få ordning på sina skavanker. Av dem som tidigare varit inlåsta i sjukstugan, är nu bara Beata Kollmats och Anna Ahlstrand kvar där.
Spelklar 1: Elin Rubensson har gått igenom den så kallade hjärntrappan två gånger nu efter sin hjärnskakning under det senaste landslagslägret. 
Spelklar 2: Catrine Johansson har fått bukt med sin lårskada. 
Spelklar 3: Arna-Sif Asgrimsdottir har rehabtränat för sin ömmande ljumske, men har lämnat klartecken.
Spelklar 4: Manon Melis är tillbaka efter en sjukdomssläng i veckan.
För Stefan Rehn är det ljusnande skadeläget rena mumman.
– Ja, vi får fler valmöjligheter och veckans träningar har sett riktigt bra ut. Det bllir konkurrens om platserna i laget och med fler alternativ på bänken kan jag förändra matchbilden på ett annat sätt än jag kunnat tidigare.
– Och både jag och tjejerna var lite förbannade efter insatsen mot Kristianstad och är oerhört sugna på att visa vilken nivå vi egentligen har i det här laget.
Vad säger du om Hammarby?
– De har gjort det bra, är väldigt rejäla och vassa sitt anfallsspel. Jag hoppas ändå att mina idéer om hur vi ska såra dem är riktiga. Jag sitter och klipper ihop en video just nu som vi ska köra för laget på lördagsträningen.
Blir det några förändringar i laget jämför med senast?
– Det vill jag nog fundera lite till på. Men om Elin Rubensson är helt fit for fight är det väl ingen djärv gissning att hon är med på planen...
– Annars har det varit mycket fokus och jävlar anamma på träningarna de här dagarna. Jag har lite att fundera på kringlaget och det är angenäma bekymmer.
Rubensson, som var på väg tillbaka redan till Kristianstad-matchen men då fick ett litet bakslag, är nu redo för spel igen. Hon har kört för fullt i veckan och känner inte längre något av sin hjärnskakning. Nu är det matcherna framöver med KGFC och satsningen mot VM i Kanada som gäller.
– Det känns jättebra, säger hon. Nu är det bara att köra. Hela laget har tränat bra inför matchen, men det gäller att vara på tårna. Det finns inga lätta matcher.
Du kommer att spela med huvudskydd?
– Ja. efter tre hjärnskakningar vill jag inte ta några risker. Men det är inget som ska hämma mig.
Bär du hjälm som Peter Cech i Chelsea?
– Nja, det blir lite mer diskret. Mer som ett pannband.
Hur laddar du inför matchen?
– Jag ska ha lite skoj med några av tjejerna i laget. Vi laddar ihop! Och jag kan lova att vi är taggade på söndag!


KGFC tränade på Valborgsmässoafton, var lediga 1:a maj och tränar igen på lördagen. Om inget oförutsett inträfar blir det dock den här truppen i hemmamatchen mot Hammarby:

Loes Geurts
Fanny Lund
Marlene Sjöberg
Kathlene Fernström
Sofia Skog
Arna-Sif Asgrimsdottir
Catrine Johansson
Julia Wahlberg
Lisa Ek
Elin Rubensson
Andrine Hegerberg
Lieke Martens
Rebecka Blomqvist
Filippa Curmark
Sara Lindén
Adelina Engman
Manon Melis

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter