Kristianstad fortsätter att vara "omöjliga" för KGFC

Det ville sig inte för KGFC i bortamatchen mot Kristianstad i kväll. Trösten är att det alltid väntar nya matcher, nya utmaningar. Det ville sig inte för KGFC i bortamatchen mot Kristianstad i kväll. Trösten är att det alltid väntar nya matcher, nya utmaningar.

Bortaspöket intakt.
Förlust med 1-3 mot Kristianstad i kväll.
Men KGFC:s tränare Stefan Rehn ser bara framåt.
– Nu har vi nio dagar till nästa match, säger han. Och vi ska köra stenhårt i veckan för att ta en trea på hemmaplan mot Hammarby nästa söndag!


KGFC har inte vunnit borta mot Kristianstad sedan 2009.
Det blev ingen ändring i den dystra resultatraden i kväll, förlust med 1-3 efter psykologiskt viktiga mål för hemmalaget. 1-0 redan i inledningen av första halvlek och sedan sista målet och spiket i kistan tidigt i andra.
– Vi var inte bra i första halvlek, säger Rehn. Vi uppträdde lite stessat efter deras tidiga ledningsmål. Men sedan visade vi moral och gjorde en stark andra halvlek.

Starten av allsvenskan 2015 är ändå en missräkning för KGFC. Seger i premiären borta mot AIK, sedan 0-0 hemma mot Piteå och på fredagkvällen bortatorsk mot Kristianstad.
– Det är så klart inte vad vi hade hoppats, säger Stefan Rehn. Vi har haft ett tufft skadeläge, men nu är flera av tjejerna på väg tillbaka. Så jag är ändå optimist inför fortsättningen
Om nio dagar väntar "Bajen" på hemmaplan. Då hoppas Stefan Rehn ha sin trupp intakt och skadefri, då hoppas han att landslagsstjärnan Elin Runbensson är back in business, att Anna Ahlstrand är fräsch igen, att Catrine Johansson och Arna-Sif Asgrimsdottir fått ytterligare ett par veckor i kroppen.
– Ingen skugga över någon av spelarna i dag, säger Rehn. Det var fight. Men när alla är pigga och friska över tid får vi bättre träningar och tuffaren konkurrens. Vi kan vara, hoppas jag, där vi vill vara i matchen mot Hammarnby nästa helg.
KGFC:s mål i kväll gjordes av Rebecka Blomqvist i den 90:e matchminuten, passningen slogs av Manon Melis.
KDFF:s mål gjordes av Nellie Karlsson (2) och Johanna Rasmussen.

Så här spelade KGFC i kväll:
Loes Geurts
---
Marlene Sjöberg
Kathlene Fernström
Arna-Sif Asgrimsdottir (UT 61, Catrine Johansson)
Sofia Skog
---
Sara Lindén (UT 70, Lisa Ek)
Filippa Curmark
Andrine Hegerberg
Lieke Martens
---
Manon Melis
Adelina Engman (UT 46, Rebecka Blomqvist)

Avbytare:
Fanny Lund
Julia Wahlberg

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter