Hög tid att ta död på bortaspöket

Catrine Johansson är tillbaka i laget efter några veckors frånvaro, helt inställd på att ta tre poäng borta mot Kristianstad. Foto: PER MONTINI Catrine Johansson är tillbaka i laget efter några veckors frånvaro, helt inställd på att ta tre poäng borta mot Kristianstad. Foto: PER MONTINI

KGFC har inte vunnit mot Kristanstad på bortaplan sedan 2009.
Då var, bland andra, Catrine Johansson med i det segrande laget. Nu gör veteranen comeback efter skada och är helt inställd på att det är dags för seger igen.
– Jag är inte rädd för spöken, varken hemma eller borta, säger KGFC:s rutinerade vänsterback.


Kopparbergs/Göteborg FC börtjade årets seriespel med bortaseger mot AIK, följde upp med en mindra bra insats mot Piteå på hemmaplan för en vecka sedan, men fick ändå med sig en poäng efter 0-0.
Nu är det dags för allsvenskans tredje omgång. Då väntar Kristianstad på Vilans IP, en svår match på naturgräs, en bortamatch som är en tuff nöt att hacka hål på för vilket lag som helst.
– De är starka hemma och naturgräs är lite annorlunda, säger Catrine Johansson, som varit borta på grund av en lårskada i tre veckor, men nu är tillbaka i laget.

Men KGFC:s vänsterback, som varit med i laget sedan 2007, räds ingen och ser mycket fram emot att äntligen få kliva in på planen igen.
– Det är frustrerande att stå vid sidan om, säger hon.Jag har haft lite problem med låret och höften men vi har stegrat träningen på slutet och nu är jag redo. Gissa om jag ser fram emot att spela igen.
Ni brukar ha svårt mot Kristianstad på bortaplan...
– ...jaså, det hade jag ingen koll på.
Ni har inte vunnit där sedan 2009...
– ... då är det väl dags nu då.
Statistiken talar ändå sitt tydliga språk. Det har gått bra mot skåningarna på hemmaplan, men så här ser de senaste årens bortarad ut:
2014: 3-2 till KDFF.
2013: 2-0 till KDFF.
2012: 4-1 till KDFF.
2011: 1-0 till KDFF
2010: Oavgjort, 1-1.
2009: 3-0 till KGFC!!!
I laget som vann 2009 började Catrine Johansson på bänken, men kom in mot slutet och vet alltså hur det känns att slå Kristianstad på bortaplan.
– Ja, 3-0 blev det då och det är jag gärna med om att fixa igen, skrattar hon.
Övriga spelare i dagens trupp som var med 2009 var Anna Ahlstrand, Sara Lindén och Marlene Sjöberg. Och dessutom var en viss assisterande tränare med i laget – självklart snackar vi om Jane Törnqvist, som dessutom var målskytt den gången för sex år sedan.
Nå, Catrine, hur ska ni slå KDFF?
– Vi ska vara smarta och visa en annan pondus än vi gjorde mot Piteå i hemmapremiären. Når vi den nivå vi har i laget borde det räcka ganska långt...
Tränare Stefan Rehn har mungiporna lite mer uppåt den här veckan än inför förra matchen. Orsaken är så klart att flera spelare är tillbaka efter skador. De som ännu inte är tillgängliga för spel är Anna Ahlstrand, Elin Rubensson och Beata Kollmats.
Här är truppen som Rehn tagit ut till fredagens match mot Kristianstad, matchstart 19.20 och det går att hänga med live i TV4 Play Premium eller i sportradion:

Loes Geurts
Fanny Lund
Marlene Sjöberg
Kathlene Fernström
Arna-Sif Asgrimsdottir
Catrine Johansson
Sofia Skog
Julia Wahlberg
Andrine Hegerberg
Lisa Ek
Lieke Martens
Sara Lindén
Filippa Curmark
Rebecka Blomqvist
Manon Melis
Adelina Engman

 

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter