Melis efter 0-0 mot Piteå: "Det känns som en förlust"

Manon Melis försökte och försökte. Men i hemmapremiären ville det sig inte riktigt för KGFC. 0-0 mot Piteå och efteråt menade tjejerna att de inte kom upp i normal standard. Foto: PER MONTINI
Manon Melis försökte och försökte. Men i hemmapremiären ville det sig inte riktigt för KGFC. 0-0 mot Piteå och efteråt menade tjejerna att de inte kom upp i normal standard. Foto: PER MONTINI

Hemmapremiären i damallsvenskan 2015 är avklarad.
0-0 mot Piteå – och efteråt var det tomma ögon och hängiga huvuden i KGFC-lägret.
– Det känns som en förlust, säger den normalt så effektiva skyttedrottningen Manon Melis.


Det var upplagt för fotbollsfest på Valhalla IP på fredagskvällen. Solen tittade fram efter en ostadig eftermiddag, den nya sponsorn Scania hade ett välbesökt event på arenan och kvällens särskilda after work-satsning kan inte beskrivas som något annat än en succé.
Men när lagets tjejer – som vann i premiären borta mot AIK i söndags – klev ut på planen ville det sig inte riktigt.
– Nej, det var precis som om vi var tagna av stundens allvar, säger tränaren Stefan Rehn. Det låste sig, vi var för långsamma och fastnade i Piteås kompakta defensiv.
– De gjorde det väldigt bra, men vi lyckades inte heller med det vi hade föresatt oss. 
I den första halvleken hade KGFC ändå ett stort bollinnehav och stundtals var det spel mot ett mål. Men de där riktigt giftiga målchanserna lyckades man inte riktigt spela sig fram till.
– Piteå är svåra att ta sig igenom, jag är väldigt besviken på vår insats i dag, säger Manon Melis.

Den holländska landslagsstjärnan jobbade och slet matchen igenom, men den här kvällen ville det sig inte, de rätta djupledsbollarna och väggpassningarna lyste med sin frånvaro. Och istället för att variera spelat och nå ut på kanterna blev laget för lättläst.
– Vi överarbetade många situationer, tappade för många bollar och var inte kvicka nog i spelvändningarna. Det kändes väldigt bra innan matchen så egentligen har vi inget att skylla på. Det funkade helt enkelt inte.
Laget saknade en kvintett spelare på grund av skador – Elin Bubensson, Beata Kollmats, Catrine Johansson, Anna Ahlstrand och Arna-Sif Asgrimsdottir. Men Melis vill inte skylla på den omständigheten.
– Vi som var på planen borde ha kunnat bättre, säger hon. Vi måste klara att spelare är borta på grund av skador.
Men ni förlorade i alla fall inte...
– Nej, en poäng är bättre än noll. Men vi har höga målsättningar i år och det är tufft att tappa poäng redan i andra matchen. Nu måste vi lyfta oss och se till att komma igen mot Kristianstad om en vecka.
Till den matchen finns det förhoppningar om att Johansson, Asgrimsdottir och Rubensson kan vara tillbaka i truppen.
– Har vi tur kan det vara så, säger Stefan Rehn. Men det vågar jag inte sia om redan nu.
För Manon Melis blev fredagskvällen ändå lite guldkantad, då hon innan matchen fick ta emot GT:s Kristallkulan som Västsveriges bästa fotbollsspelare under 2014.
– Jag är jätteglad för den utmärkelsen, säger Malis. Det är alltid roligt med uppskattning. Men det är ännu roligare att vinna fotbollsmatcher...

Så här spelade KGFC mot Piteå:

Loes Geurts
---
Julia Wahlberg
Marlene Sjöberg
Kathlene Fernsström
Sofia Skog
---
Sara Lindén (UT 89)
Lisa Ek
Andrine Hegerberg
Lieke Martens
---
Adelina Engman (UT 76)
Manon Melis

Avbytare:
Fanny Lund (mv)
Rebecka Blomqvist (IN 76)
Filippa Curmark (IN 89)

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter