Rebecka, EM-klar och redo för premiär

Rebecka Blomqvist - blir hon allsvenskans stora genombrott 2015? Rebecka Blomqvist - blir hon allsvenskans stora genombrott 2015?
Efter tio dagar på resande fot med F19-landslaget är Rebecka Blomqvist, 17, äntligen hemma på svensk mark igen och laddad för allsvensk premiär.
I en bil på väg hem mot Uddevalla når vi henne.
­- Jag känner mig väldigt trött, men glad. Det har varit riktigt kul. Jag har blivit en erfarenhet rikare och det här är något jag tar med mig in i säsongen. Men framför allt är det härligt att F19 är klara för EM, säger Rebecka Blomqvist.


Rebecka får ses som ett nyförvärv, även om det inte är hela sanningen. Hon kom till KGFC i augusti förra året, men oturligt nog förstördes den säsongen väldigt snabbt. Under en av hennes första träningar med laget hoppade knäskålen ur led - och efter det  ar det bara rehab som gällde.
Rebecka har hämtat sig bra från skadan och kan i år bli ett av damallsvenskans stora genombrott - med vind i ryggen och en kropp som tillåts vara skadefri kan vi ha stora förväntningar på den unga talangen.
-Detta är mitt första år i damallsvenskan så jag får ändå se det som ett läroår. Självklart vill jag spela så mycket som möjligt, men konkurrensen är verkligen jättehård. Så varje minut på plan får jag se som en bonus. Sen är det givetvis också jag själv som måste visa att jag ska spela, säger Rebecka.

Hennes vardag handlar om fotboll och studier. Hon pluggar andra året på samhällslinjen i Uddevalla. Vad hon vill bli när hon "blir stor" har nog alla ändå redan listat ut..

Men vem är egentligen Rebecka utanför fotbollen?
-Jag är en 17-årig, snart 18-årig tjej som är bosatt i Uddevalla och skolad i klubben IK Rössö. Jag är en oftast glad och  älskar så klart att spela fotboll, men också att umgås med mina vänner och framförallt min famil.
Mamma som kör bilen avbryter Rebecka.
- Haha, mamma säger att jag är en väldigt bestämd tjej också. Utöver detta skulle jag säga att jag besitter en jävra vinnarskalle. Jag hatar att förlora!
Kanske är det just detta som talar för att vi får se Rebecka som ett av damallsvenskans utropstecken i år.

Hon har hittat sin roll i omklädningsrummet och på resorna som görs med laget, även om det bara blivit en som är lite längre - då laget var på Kanarieöarna.
- Jag är en väldigt pratglad tjej som försöker surra med alla och bara vara den jag är helt enkelt. Jag har blivit välkomnad på ett väldigt bra sätt och känner att jag kan kliva in i omklädningsrummet avslappnat vilket är väldigt skönt.
Av tjejerna i laget kallas hon för "Rössö", alltså namnet på klubben hon fostrats i.
- Haha, det var "Eken"(Lisa Ek), som på träning sa "passa Rössö". Sen har det helt enkelt blivit att det lever med. Mn det är bara kul, säger "Rössö"

När laget går in i säsongen på söndag borta mot AIK tycker Rebecka det känns bra och att KGFC har något riktigt bra på gång.
- Jag kan egentligen inte jämföra med något då detta är mitt första år i damallsvenskan, men det känns mycket bra. Vi har en bra trupp som vill framåt, vi har ett gemensamt mål och det känns verkligen som att alla drar åt samma håll. Det blir bra det här, säger Rebecka.

Vad kan supportrarna på Vallhalla förvänta sig att få se av "Rössö"?
- En forward som gillar att gå i djupled. Jag känner själv att jag har en väldigt bra speluppfattning och en näsa för mål. Sen finns det självklart alltid bitar som jag vill bli mycket bättre på.
Att Rebecka har en målsinne har vi redan sett. Det visade hon tydligt mot Kungsbacka/DFF då hon satte fyra bollar i nät. Hur många mål vi får se på Valhalla i år återstår att se.
- Några mål ska det förhoppningsvis bli i alla fall, säger 17-åringen.