Vind i ryggen inför allsvenska premiären

Elin Rubensson spelade stabilt under första halvleken mot Kungsbacka DFF, för att sedan vila i den andra. På långfredagen ansluter nyförvärvet från Rosengård till det svenska landslaget. Elin Rubensson spelade stabilt under första halvleken mot Kungsbacka DFF, för att sedan vila i den andra. På långfredagen ansluter nyförvärvet från Rosengård till det svenska landslaget.
Kopparbergs/Göteborg FC firar påsk med en mycket bra försäsong bakom sig.
Efter segern mot Kungsbacka DFF på skärtorsdagen (2-1) är det nu fullt fokus mot den allsvenska premiären, mot bortamatchen mot AIK den 12 april.
– Det känns väldigt bra, vi har en härlig harmoni i laget, säger landslagstjejen Elin Rubensson.


KGFC har radat upp segrar under försäsongen 2015. Enda plumpen i protokollet är cupförlusten mot FC Rosengård.
Under skärtorsagen var det genrep för Göteborgs damallsvenska hopp, laget som siktar mot toppen av tabellen, laget som vill till Champions League.
Nu var det ännu en gång en internationell landslagssamling att ta hänsyn till, och av det skälet saknades den holländska trion Manon Melis, Lieke Martens och Loes Geurts, isländskan Arna-Sif Asgrimsdottir och Rebecka Blomqvist, som lirar med det svenska F19-landslaget.
Dessutom är Anna Ahlstrand, Catrine Johansson och Beata Kollmats indisponibla på grund av skador.
– Vi har åtta tjejer borta, jag måste vara nöjd med vad spelarna presterade i dag, säger tränaren Stefan Rehn efter 2-1 mot Kungsbacka DFF.

 

I matchen mot Kungsbacka, som leds av de förra KGFC-profilerna Johanna Almgren och Stina Segerström, kopplade Stefan Rehns gäng greppet direkt från start. Men trots stort bollinnehav lyckades man inte skapa några riktigt heta målchanser – naturligtvis också beroende av att KDFF:s talangfulla lag visade upp ett bra försvarsspel och en fräck respektlöshet.
– Vi försvarade oss bra genom hela matchen, tycker Johanna Almgren.
Till slut kunde dock de mindre meriterade tjejerna från Halland inte stå emot. 1-0 kom i matchminut 55 då Adelina Engman slog en passning från Andrine Hegerberg i mål. 20 minuter senare nickade Lisa Ek in 2-0 efter en hörna av samma Hegerberg.
Elin Rubensson, som bara spelade första halvlek med tanke på den kommande veckans landskamper mot Schweiz ocvh Danmark, var nöjd med sin insats, är överhuvudtaget nöjd med flytten till västkusten.
– Jag trivs väldigt bra i Göteborg, säger hon. Jag tror på det här laget, stämningen och harmonin i truppen är helt fantastistisk. Jag tror på en bra säsong.
Det ser ut att bli ett spännande år för dig överhuvudtaget, med VM i Kanada och stort förtroende i ditt nya lag?
– Jag hoppas ju komma med till VM, men jag vågar inte ta ut något i förskott. Nu tar vi de kommande landskamperna till att börja med och efter det är det fullt fokus på den allsvenska premiären.
I den andra halvleken mot Kungsbacka jämnades spelet ut något. I den 81:a minuten kom kvitteringen från bortalagets Mimmi Asperot, men laget var sedan aldrig riktigt nära att komma i kapp.
– Vi vann matchen, vi behåller den goa segerkänslan i laget och nu firar vi påsk med gott självförtroende. Sedan längtar vi alla efter att allsvenskan äntligen ska dra i gång.

Så här spelade KGFC mot Kungsbacka:

Fanny Lund
---
Julia Wahlberg
Marlene Sjöberg (UT 79, Karolina Kärnsund)
Kathlene Fernström
Sofia Skog
---
Elin Rubensson (UT 45, Emma Gunnarsson)
Lisa Ek
Andrine Hegerberg
Filippa Curmark
---
Sara Lindén
Adelina Engman
 

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter