Glad påsk – alla KGFC:s matcher sänds i TV

Kolla in varenda match med Filippa Curmark och de andra tjejerna i KGFC. Från och med i år sänds alla matcher på TV! Snacka om påskpresent! Foto: PER MONTINI Kolla in varenda match med Filippa Curmark och de andra tjejerna i KGFC. Från och med i år sänds alla matcher på TV! Snacka om påskpresent! Foto: PER MONTINI

Snacka om härlig påskpresent!
Nu behöver du inte missa någon av Kopparbergs/Göteborg FC:s matcher.
TV4 kommer under 2015 att visa alla matcher i damallsvenskan på någon av sina plattformar.

– Damfotbollen har aldrig varit hetare! Det här är grymt roligt och kommer att få ännu fler att upptäcka KGFC och vilken hög nivå damallsvenskan har, säger klubbens sportchef, Lasse Svensson.

Nu är det klart. TV4 Play blir först i världen med att visa samtliga matcher från en damliga i fotboll. TV4 sänder tillsammans med Elitfotboll Dam samtliga matcher från årets damallsvenska på TV4 Play Premium, TV4 Sport, TV12 och på fotbollskanalen.se.
TV4-Gruppen och Elitfotboll Dam har i ett avtal tillsammans kommit fram till att den redan tidigare stora satsningen TV4 gör kring damfotboll, nu i år blir ännu större. För alla fotbollsälskare som vill se världsstjärnor som Marta, Manon Melis, Lieke Martens och Elin Rubensson blir TV4 Play Premium i år hemvisten om man vill se allt från ligan. Nytt för säsongen är dessutom att både TV4 Sport och TV12 kommer att sända ännu fler matcher från ligan än tidigare år.
– Det är stort att vi i detta samarbete gör någonting så unikt. Fotbollsälskare kan följa sitt lag samtidigt som vi hoppas att ännu fler ska bli intresserade av en av världens bästa fotbollsligor, säger Linda Wijkström, generalsekreterare Elitfotboll Dam, till fotbollskanalen.se.

Även inom fotbollens världsorganisation FIFA är man väldigt nöjd över denna milstolpe, att TV4 Play blir först i världen med att sända samtliga matcher från en damliga.
- En nyckelfaktor för att ständigt förbättra nivåerna av professionalism inom damfotbollen är att visa dessa stora fotbollsspelare på TV oftare. Detta är en stor belöning för oss efter många års arbete, att bygga en miljö där klubbar och spelare trivs. Damallsvenskan i Sverige är en av de bästa ligorna globalt, säger Moya Dodd, ordförande FIFA:s-damkommitté, till fotbollskanalen.se.
Alla fotbollsälskare ute i landet som vill se damfotboll kan se fram emot en magisk vår och sommar. TV4 bevakar damlandslagets uppladdning inför VM i Kanada och sänder samtliga träningsmatcher med Pia Sundhages landslag. Därefter inleder damlandslaget den 8 juni sin VM-turnering på andra sidan Atlanten när Nigeria står för motståndet. TV4 sänder samtliga Sveriges matcher och på TV4 Play premium ser man samtliga matcher från mästerskapet.
- Det är en historisk satsning och naturlig förlängning av vårt stora engagemang inom damfotbollen. Jag är övertygad om att fler nu kommer få upp ögonen för en av världens absolut bästa ligor med både världsstjärnor och unga talanger, säger Fredrik Olofson, sportchef TV4-Gruppen.
Hos KGFC, som siktar högt i år och har avancemang till Champions League som säsongens uttalade mål, jublas det i dag över chansen till en ännu större exponering.
– Damallsvenskan är en väldigt bra liga, säger sportchefen Lasse Svensson. Men konkurrensen är hård och alla har inte upptäckt oss ännu. Nu får vi chansen att visa upp oss varje vecka och ge fler möjligheten att se oss och våra duktiga spelare!
– Den här satsningen är väldigt bra för damfotbollen och för KGFC!

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter